dimecres, 20 de setembre del 2017

La UdG convoca una mobilització per denunciar la repressió de l'estat espanyol

La sessió extraordinària del claustre de la UdG que s'ha celebrat avui.
A l'acte, el divendres, es llegirà un manifest i acabarà a la delegació del Govern de la Generalitat a Girona.  
L'ens també insta a la comunitat universitària a mobilitzar-se. 
L'acte s'iniciarà a dos quarts de dotze del amb una concentració al campus de Montilivi. 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 20/09/2017  
Girona (Gironès, comtat de Girona).-  

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies la Universitat de Girona (UdG) ha convocat per divendres una mobilització per denunciar les accions que l'Estat espanyol està duent a terme "contra les institucions i autogoverns catalans".

Concentració al campus de Montilivi 
L'acte s'iniciarà a dos quarts de dotze del amb una concentració al campus de Montilivi, el del centre i del Barri Vell. Després, els manifestants es dirigiran a l'edifici del Rectorat, on es llegirà un manifest i el seguici emprendrà el camí cap a la delegació del Govern de la Generalitat a Girona.
La concentració, promoguda des del Rectorat, compta amb el suport del Consell d'Estudiants, els deganats i les direccions dels centres docents. La universitat ja ha expressat aquest dimarts el seu rebuig als escorcolls i detencions que s'estan produint i ha instat a la comunitat educativa a mobilitzar-se. L'objectiu, asseguren, és "poder expressar lliurement el desig de democràcia". 

La UdG condemna les actuacions repressives del Govern espanyol per l'1-O 
La Universitat de Girona (UdG) ha emès un comunicat en el qual condemna les accions que el govern espanyol està fent "contra el referèndum de l'1-O" i les qualifica de "repressives", en referència als darrers escorcolls i detencions que s'estan produint aquest dimarts.
La institució manifesta el seu rebuig a aquestes accions que, assegura, "han generat una situació insostenible que només pot superar-se per la via democràtica". Al comunicat, recorden que el passat mes de juny el claustre va aprovar donar suport, amb un 88% dels vots, l'adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum.
Per tot plegat, insten a la comunitat universitària a mobilitzar-se i a manifestar "lliurement el seu desig de democràcia".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada