dimarts, 19 de setembre del 2017

230 patriotes espanyols faran jura civil a la bandera monàrquica espanyola al castell de Sant Ferran a Figueres, just a les vigílies de l’1-O


El director del Consorci del Castell, Jesús Heras, el coronel Javier Mur i el suboficial mayor Turró. 

Es tracta de l’acte central per commemorar el 375è aniversari de la creació del regiment militar Arapiles 66   













TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 19/09/2017 
Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú).-  

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies l’Exèrcit del Regne d’Espanya celebrarà dissabte una jura de bandera civil al castell de Sant Ferran de Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú) on s’han inscrit uns 230 patriotes espanyols del ‘morro fort’. Es tracta de l’acte central de commemoració del 375è aniversari de la creació del regiment Arapiles 62, que s’ubica a la base de Sescebes (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralasda).
El coronel i comandant militar de Girona, Javier Mur, ha explicat que l’actuació --que comptarà amb uns 350 efectius militars-- vol acostar l’Exèrcit espanyol a la població civil i donar a conèixer les seves funcions així com “la seva vinculació amb Catalunya”. 
Els militars han convidat al subdelegat del Govern espanyol a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, i a les alcaldesses de Figueres, Marta Felip, i de Sescebes, Olga Carbonell, que ja han avançat que no hi assistiran.
La celebració comptarà també amb una exposició que repassa la història de la formació militar, un cicle de conferències i un campionat de tir el proper 27 de setembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada