dissabte, 8 de juliol del 2017

L'Escala: Escàndol doble pel fet que sigui justament un regidor del PDeCAT qui organitzi exercicis militars a Montgó

foto del perfil de Martí Guillem Sureda
El provocador Martí Guillem Sureda
El portal DIRECTE.CAT qualifica de provocació el que va incitar Martí Guillem Sureda.  
Martí Guillem Sureda, va explicar que es tractava d'una activitat que es va poder realitzar gràcies " a l'excel·lent relació" que ell manté amb els diferents cossos de seguretat i armats.   
L'Ajuntament escalenc demana explicacions a la Subdelegació del Govern espanyol a Girona.   


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 08/07/2017   
L’Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d’Empúries).-   

Resultat d'imatges de Martí Guillem Sureda campingSegons l’Agència Catalana de Notícies a l'Escala (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d’Empúries) l'Exèrcit i la Guàrdia Civil van fer ahir divendres una exhibició militar davant les costes. L'actuació simulava un exercici d'assalt a la línia costanera on els militars i el cos policial es van llençar a l'aigua i van fer ràpel a l'Illa Mateua carregats amb tot l'equip, incloses armes. Després, van arribar nedant a la costa i des de la llongada del codolar van accedir a les instal·lacions del càmping Illa Mateua, l'establiment que els havia convidat a fer l'activitat com un "element més d'animació" dels que realitzen al complex.
En total, hi van participar disset militars i sis membres del Grup Especial d'Activitats Aquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil.
L'exhibició va aplegar nombrosos clients a la zona de la piscina des d'on podien veure les maniobres militars.
A banda dels exercicis, el càmping també acolli una exposició amb material militar per explicar la història de la base militar Álvarez de Castro a Sescebes (Albera, Alt Empordà).

DIRECTE.CAT PARLA DE NOVA PROVOCACIÓ DE L’EXÈRCIT ESPANYOL 
Exhibició militar per mostrar als turistes les activitats que realitza l'Exèrcit, en diu el càmping, mentre el digital DIRECTE.CAT parla d’una nova provocació de l’Exèrcit espanyol en el procés català. Això és el que van poder presenciar ahir divendres els clients del càmping Illa Mateua, a l’avinguda de Montgó, a l'Escala. L'activitat, promoguda per l'establiment turístic, va comptar amb la participació de disset militars de la base Álvarez de Castro a Sescebes i sis efectius del GEAS. També hi van col·laborar dues llanxes lleugeres i una embarcació de la Guàrdia Civil. L'objectiu era mostrar com actuaria el cos de la Guàrdia Civil en cas d'un assalt a la línia de costa. Per això, alguns efectius es van llençat a l'aigua amb les barques en marxa i d'altres van pujar fins a l'Illa Mateua, des d'on han baixat fent ràpel.
L'actuació va acaparar l'atenció dels banyistes que estaven banyant-se en el codolar de vora mar en el moment de la intervenció militar espanyola. I és que els militars van nedar amb tot l'equip, armes de foc incloses. Finalment, van pujar fins a les instal·lacions del càmping, on van visitar una exposició que repassa la història de la base militar de l’Albera, que compta amb l’oposició de la plataforma Alto el Foc i diverses entitats.
L'acte va comptar amb la presència de nombrosos comandaments d'ambdós cossos armats així com del subdelegat del Govern espanyol, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, que hi ha assistit en qualitat de convidat.

MARTÍ GUILLEM SUREDA, REGIDOR DEL PDeCAT  
El propietari del càmping i regidor del PDeCAT a l'oposició de l'Ajuntament de l'Escala,  Martí Guillem Sureda, va explicar que es tractava d'una activitat que es va poder realitzar --per primera vegada-- gràcies " a l'excel·lent relació" que ell manté amb els diferents cossos de seguretat i armats. "Nosaltres ho introduïm com un element més d'animació i que vol mostrar als clients el nostre compromís amb les forces de seguretat i la cultura de la pau" (sic), va remarcar.  

GUILLEM ADMET QUE NO TOTHOM HO VEU AMB BONS ULLS 
Guillem havia admès que no tothom ho veu amb bons ulls però va assegurar que a la majoria dels clients els agradava i que, per això, de cares a propers anys estudiarà  altres formes de col·laboració amb les forces armades espanyoles i las Guàrdia Civil on hi pugui haver més implicació de la gent. Amb tot, va insistir en es tractava d'un exercici no agressiu i on l'exhibició d'armament "és mínima". De fet, ahir al matí desenes de persones es van apropar a la zona de la piscina per poder veure la intervenció. Famílies senceres de turistes van presenciar l'exercici militar. Un dels clients, Eric Delaux, va assegurar que li semblava una activitat interessant tot i que li havia "sobtat" que el càmping l'anunciés com una acte d'animació. Delaux va qualificar de "còmica" la situació perquè es fa estrany veure els efectius uniformats i carregats en ple sol.
Per la seva banda, el tinent coronel de la base militar Àlvarez de Castro, a Sescebes,  Andrés Valero va explicar que l'exhibició es va fer "aprofitant" l'oportunitat que els hi havia ofert l'establiment turístic. "Aquest tipus d'exercicis d'assalt a una línia de la costa són poc habituals a la nostra unitat però ens va bé poder-los fer com a part de la instrucció", va dir.

L’AJUNTAMENT ESCALENC DEMANA EXPLICACIONS A LA SUDELEGACIÓ  
El Govern municipal de l'Escala ja ha pres cartes a l'assumpte i l'alcalde, Víctor Puga, ha anunciat que han enviat un escrit a la subdelegació del govern espanyol per demanar explicacions sobre els fets. Puga assegura que no tenien coneixement de la convocatòria i tampoc en coneixien l'abast. "Hem rebut la notícia amb sorpresa perquè l'Ajuntament no ens sabia res ni se'ns havia comunicat", ha insistit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada