dilluns, 17 de juliol del 2017

El dissabte a Salt més de 250 persones es van mobilitzar per respondre als intents de PxC de criminalitzar el Centre Imam Malik.

Concentració de rebuig al discurs criminalitzador de PxC / ArietL’acte va comptar amb el suport de l’Espai Antiracista de Salt i Girona.  
La pancarta principal de la concentració tenia per lema "Solidaritat i convivència. Volem viure en pau i bé” i, a més, s'han repartit cartells amb missatges de cohesió i pau.  
La comunitat musulmana de Salt emprendrà accions legals contra PxC per difamació.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 17/07/2017    
Salt (Gironès, comtat de Girona).-    

Llegim a ARIET.CAT que el 29 de juny la formació feixista, xenòfoba i racista  Plataforma per Catalunya (PxC) va publicar a la pàgina del partit un article que afirmava que el Centre Islàmic Imam Malik, que gestiona la mesquita de Torremirona, a Salt (Gironès, comtat d’Empúries), “té vincles amb l'islam radical” i que “el centre de culte és un greu perill per al municipi”. Els arguments de PxC, que sistemàticament utilitza un discurs antiimigració i de rebuig a les persones musulmanes, és la visita que va fer a la mesquita Tarik Chadlioui ara fa 4 anys, amb l'objectiu de recaptar diners per a la construcció de l'edifici de Salt. Chadlioui es troba actualment imputat per suposada pertinença a organització terrorista. El Centre Imam Malik hi ha respost amb un comunicat llegit durant una concentració efectuada el dissabte que “en efecte, Tarik Chadlioui va visitar la mesquita de Salt, com altres mesquites a Catalunya i Espanya, se li va voler donar absoluta transparència com així ho demostra el vídeo de la visita publicat a Youtube, i no es va pronunciar cap missatge radical".  

Accions legals contra PxC  
D'altra banda el Centre Imam Malik afirma que engegarà accions legals contra PxC perquè “afirmar que la mesquita té vincles amb l'islamisme radical i que suposa un greu perill pel municipi i pels valors i principis democràtics de la societat en què vivim, és sens dubte una vulneració del dret a l'honor”.

Estratègia per captar vots  
El mateix text explica que PxC utilitza la islamofòbia com una estratègia política per captar vots i condemna tots els atemptats que s'estant cometent per “terroristes que diuen ser musulmans i taquen l'Islam com una religió de pau”.

La concentració de dissabte 
250 persones han respost el 15 de juliol a la crida d’una concentració a la plaça de l'ajuntament de Salt amb l'objectiu de denunciar la campanya de criminalització de la versió local del partit xenòfob i racista d'extrema dreta Plataforma per Catalunya (PxC).

Suport de l’Espai Antiracista de Salt i Girona 
La concentració ha comptat amb el suport de l'Espai Antiracista de Salt i Girona, amb una pancarta en què es podia llegir ‘Ni PxC, ni islamofòbia. Per un Salt antiracista’. A més van repartir un full en es que posa en evidència la militància neofeixista de Sergio Concepción (regidor de PxC a Salt).
També va participar en la concentració Josep Maria Blanco, moderador de la Taula pel Diàleg Interreligiós de Salt, que ha fet un breu parlament convidant al diàleg i la convivència.  
La pancarta principal de la concentració tenia per lema "Solidaritat i convivència. Volem viure en pau i bé” i, a més, s'han repartit cartells amb missatges de cohesió i pau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada