dijous, 1 de juny del 2017

Una interna del Puig de les Basses fa vaga de fam per reclamar ser traslladada a Lleó

Passadís del mòdul de dones del centre penitenciari del Puig de les Basses de Figueres. ACN
Passadís del mòdul de dones del centre penitenciari del Puig de les Basses de Figueres. 
Està pendent de ser reubicada a un centre a prop de casa seva.  
La dona denuncia des de fa temps la situació i la impossibilitat de rebre visites.   
El cas s’ha destapat gràcies al Col·lectiu de Suport a les dones preses de l'Aragó.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 01/06/2017 
Figueres (Alt Empordà).-    

Segons l’Agència Catalana de Notícies una interna de la presó del Puig de les Basses, a  Figueres (Alt Empordà), ha fet vaga de fam i líquids durant gairebé una setmana per reclamar millors condicions i un trasllat a prop de Lleó, on té la seva família.
El Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya assegura que la reclusa ha aturat la reivindicació i que Institucions Penitenciàries --que depenen del Ministeri d'Interior del Govern espanyol-- estan tramitant la seva reubicació.
Des de Serveis Penitenciaris de la Generalitat s'ha compromès a fer un canvi provisional a la presó de Ponent, a Lleida (Segrià), en cas que el trasllat s'endarrereixi.
D’altra banda, el Col·lectiu de Suport a les dones preses de l'Aragó (CAMPA) ha fet públic a través del seu bloc la notícia que la dona denuncia des de fa temps la situació i la impossibilitat de rebre visites.
CAMPA assegura que la dona va iniciar la seva vaga de fam i líquids fa gairebé una setmana com a protesta per les condicions en les quals diu trobar-se a la presó de Figueres i pel fet d'haver estat traslladada a aquest centre tenint en compte que la seva família viu a Lleó. En concret, s’afirma que estava sotmesa a "constants escorcolls" i que pràcticament "no podia realitzar activitats socioeducatives". A més, la dona denuncia que no pot rebre visites perquè es troba molt lluny de casa seva.  
El Departament de Justícia ha explicat que la dona ha aturat la seva reivindicació i que Institucions Penitenciàries de l’Estat està tramitant el seu trasllat a un centre proper a casa seva, tot i que no s’ha concretat quin. Si el procés s'endarrereix, Serveis Penitenciaris de la Generalitat s'ha compromès públicament a assumir una reubicació provisional al Centre Penitenciari de Ponent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada