dissabte, 3 de juny del 2017

Imputen l’ex-número 2 del Cos Nacional de Policia del Regne pel pen drive dels Pujol

L’excomissari Eugenio Pino sortint de l'Audiència Nacional al febrer.
El jutge crida a declarar l’antic número dos de la Policia Nacional espanyola per esbrinar l’origen del llapis de memòria.   
S’acusa Eugenio Pino dels delictes de frau processal, prevaricació i fals testimoni.   


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 03/06/2017  
Queralbs (Ripollès).-   

Segons l’Agència EFE a la causa judicial oberta cal sumar-hi la suposada batalla entre diferents faccions del Cos Nacional de Policia del Regne d’Espanya, la policia que va trobar un llapis de memòria a casa de la família Pujol amagat en un calaix i que no van saber veure en escorcolls previs. El jutge que intenta esbrinar l’origen d’aquest pen drive ha citat com a investigat l’antic número dos de la Policia Nacional espanyola, Eugenio Pino, per un possible delicte de prevaricació, frau processal i fals testimoni, ja que se sospita que l’origen del dispositiu és fraudulent. Segons l’escrit del jutge, al qual va tenir accés ahir EFE, Pino haurà de comparèixer el 15 de juny al jutjat d’instrucció 11 de Madrid al costat de l’inspector en cap Bonifacio Díez, subordinat seu, que podrà comparèixer per videoconferència des de Mèxic, on resideix. Aquest jutjat va ser el que va rebre l’encàrrec del magistrat José de la Mata perquè investigués també l’ex-director adjunt de la Policia Nacional durant l’etapa de Jorge Fernández Díaz com a ministre de l’Interior pel pen drive, que finalment va ser anul·lat com a prova ja que no se’n va poder aclarir l’origen, presumptament il·lícit. “No només no s’ha pogut determinar que l’obtenció de documents inclosos en aquest pen drive hagi estat legítima, sinó al contrari”, va argumentar De la Mata, que creu que hi va haver “instruccions incorrectes” a les unitats operatives de la policia perquè el dispositiu fos inclòs com a prova de forma matussera, per la qual cosa va concloure que no se’n podia acreditar l’origen ni la custòdia necessaris perquè sigui una prova vàlida.
Pino, en el seu moment, va declarar que va ser el seu subordinat Díez, que ara treballa a l’ambaixada espanyola a Ciutat de Mèxic, qui va comunicar-li que havien trobat un llapis de memòria, però en la primera declaració com a testimoni va atribuir-ho a un altre comissari, el seu rival Marcelino Martín-Blas. De fet, aquest comissari s’ha personat en el procés com a acusació particular ja que es va sentir calumniat per Pino i ha atribuït la incriminació feta cap a ell a la rancúnia de Pino per haver-ne demanat la imputació per irregularitats en un altre cas controvertit, el del Petit Nicolás. Paral·lelament, sobre l’ex-ministre Fernández Díaz, a més, ja s’ha posat data de clausura --tot i la negativa dels grups parlamentaris catalans-- de la comissió del Congrés de Diputats que investiga l’ús partidari del Ministeri d’Interior del Govern espanyol contra rivals polítics del PP. Els diputats del Partit Popular han bloquejat al costat del PSOE i de Ciutadans la majoria de compareixences. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada