dijous, 29 de juny del 2017

Els col·lectius feministes es mobilitzen pel Dia de l’Alliberament Sexual

Ahir a Girona es va celebrar la manifestació convocada pels col·lectius feministes de Girona i Salt --Hèkates, Malapècora i La Peineta-- amb motiu del Dia per l'Alliberament Sexual. 
Les convocants han justificat la mobilització del 28 de juny al marge de la convocatòria de la Comissió Unitària 28-J des de la necessitat de repolititzar el moviment pels drets de les persones LGTBIQ. 
Parlament pel Dia de l'Alliberament Sexual davant l'Ateneu Popular Salvadora Catà de Girona   .

 




 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 29/06/2017 
Girona (Gironès).- 

Llegim a ARIET.CAT la crònica sobre el 28 de juny a Girona. Sota el lema ‘Contra el Patriarcat dissidència sexual i corporal’, la marxa gironina d’ahir es va fer de manera distesa pel centre de la ciutat de Girona. Avançant a ritme de càntics com “l’eix del mal és heterosexual” i “contra el patriarcat, plaer anal; contra el Vaticà, plaer clitorià”, les manifestants es van aturar davant de la seu a Girona de la Generalitat on el col·lectiu transfeminista La Peineta, que ahir celebrava el seu primer acte públic, denunciava la violència social i institucional a la qual són sotmeses encara avui en dia totes les persones trans i intersexuals tan sols pel fet de ser-ho. És per això que aprofitaven per a reivindicar-se com a sexualitats dissidents, des de la convicció del fet que “la transsexualitat mostra que els elements que conformen el sexe i el gènere són arbitraris i transitables, i la intersexualitat mostra que ni tan sols l’esquema biològic és binari o determinat”.
En arribar a l’església del Mercadal, emplaçada a la plaça Constitució, el col·lectiu feminista anticapitalista Malapècora va recordar la condemna a 6 mesos de presó a un company per participar en una acció a Banyoles (Pla de l’Estany) en defensa del dret a l’avortament, el febrer del 2014. En paraules del col·lectiu: “Volem denunciar que la jerarquia eclesiàstica persegueix protestes pacífiques mentre personatges destacats de les seves files fomenten l'odi cap a l'homosexualitat, la transsexualitat, i totes les opcions no normatives”. 

ES DENÚNCIA EL RETAT D’IMATGE ROSA 
Com ja ve sent habitual en les darreres mobilitzacions socials gironines, la manifestació va aaribar a l’Ateneu Popular Salvadora Catà, on les representants dels col·lectius han realitzat un parlament en què denunciaven “la utilització que fa el sistema capitalista i les institucions dels col·lectius LGTBIQ”, en el que des dels estudis de gènere i sexualitat es coneix com a pinkwashing --literalment, rentat d’imatge rosa--. “Aquest és el cas d'Israel --prosseguien les manifestants--, que, sota la suposada defensa dels nostres drets, es promouen polítiques colonialistes, racistes i islamòfobes: l’anomenat homonacionalisme”, un acrònim d’homosexualitat i nacionalisme desenvolupat per la investigadora de gènere Jasbir K. Puar.
Finalment, les convocants van voler fer presents a totes aquelles persones que no van poder sortir al carrer ahir. En les seves paraules, “a totes aquelles que encara no tenen el privilegi de sortir al carrer”, que encara han de mantenir-se en l’anonimat. D'aquesta manera, la ciutat de Girona se suma a una gran llista de ciutats que es van posicionant críticament respecte a la celebració del Dia de l'Orgull, des de la consciència --diuen-- de què el primer orgull no era sinó una revolta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada