divendres, 30 de juny del 2017

Demostració gironina de rebuig a la Corona espanyola

Acte popular enmig del carrer per rebutjar la presència del monarca a Girona.
Les AJUP estripen fotos de Felip VI ahir a Girona per presentar la campanya pel Sí al referèndum d’autodeterminació nacional català.  
Una hora després d'estripar les fotografies del rei es va fer una xerrada amb el títol ‘Monarquia-Corrupció-Règim del 78 vs República-Democràcia-Procés Constituent’ on van intervinir el periodista Àlex Romaguera, del projecte ‘Llums i Taquígrafs’, i el diputat de la CUP-Crida Constituent Benet Salellas. 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 30/06/2017 
Girona (Gironès).-  

A uns centenars de metres de l’Auditori gironí, on se celebrava l’acte oficial amb Felip de Borbó --l'ampli desplegament de les forces de seguretat rodejant tot el perímetre del palau firal i prenent els carrers adjacents no els van deixar apropar més del compte--, la CUP-Crida per Girona i les Assemblees de Joves per la Unitat Popular van manifestar el seu rebuig a la presència del monarca a la ciutat de Girona.
Els joves de les assemblees van aprofitar l’acte per donar el tret de sortida a la campanya pel sí al referèndum, mentre que, des la CUP-CC, el diputat Benet Salellas i el periodista Àlex Romaguera van protagonitzar una xerrada titulada ‘Monarquia, corrupció i règim del 78 versus república-democràcia-procés constituent’.
Al mig del carrer, donant l’esquena al cordó policial i davant d’uns cinquanta persones assistents, els dos ponents van subratllar la contradicció que, segons ells, s’evidenciava ahir amb la rebuda oficial del rei d’Espanya --com a símbol del rebuig de l’Estat al referèndum de l’u d’octubre-- i el procés que viu Catalunya.
Abans, el portaveu de la CUP-Crida per Girona a l’Ajuntament gironí, Lluc Salellas, va denunciar “discriminació ideològica” pel fet que s’hagi vetat l’accés del seu grup a l’acte oficial, tot i que sí hi han estat admesos regidors de l’oposició municipal del PP o de C’s.
La Coordinadora d’Assemblees de Joves per la Unitat Popular (AJUP) havia presentat a dos quarts de set de la tarda, en l’indret, la campanya ‘Revolució Independentista: una campanya pel Sí al Referèndum de l’1 d’octubre’, i en l’acte de presentació havien estripat fotografies del monarca Felip VI per recordar-li que no és benvingut als Països Catalans.
L’acte es va celebrar al davant de l’Auditori de Girona, aprofitant la visita de Felip de Borbó a la ciutat per assistir a l’entrega de premis de la Fundació Princesa de Girona. Amb aquesta acció les Assemblees de Joves van reivindicar el moviment popular en contra de l'estada del rei borbó a la ciutat. Així, vora de mig centenar de joves es van concentrat al davant de l’Auditori, i van portat a terme una roda de premsa en què van presentat la campanya, abans de cremar fotografies del monarca. 
Una hora més tard, a dos quarts de vuit, es va iniciar una xerrada al mateix indret amb el títol ‘Monarquia-Corrupció-Règim del 78 vs República-Democràcia-Procés Constituent’ on van intervingut el periodista Àlex Romaguera, del projecte ‘Llums i Taquígrafs’, i el diputat de la CUP-Crida Constituent Benet Salellas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada