dimarts, 6 de juny del 2017

Assalt nazi-feixista al bar a 1/2 camí de Montilivi abans del partit contra el Saragossa

Exteriors de l'Estadi de Montilivi el passat diumenge 
Hores després de ser publicat a ARIET.CAT i a DIRECTA un reportatge sobre l'agressió nazi-feixista a un aficionat del Girona FC, quatre aficionats s'han posat en contacte amb aquest portal gironí per explicar una altra agressió que es va produir el diumenge abans del partit contra el Saragossa.  
Els assaltants van irrompre al bar amb els braços alçats a la romana i cridant "sieg heil".  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 06/06/2017  
Girona (Gironès).-    

Tenim una nova mala notícia sobre fets succeïts a Girona, que provoquen tristor i ràbia al mateix temps. Hores després de ser publicat a ARIET.CAT un reportatge sobre l'agressió nazi-feixista a un aficionat del Girona FC, quatre aficionats s'han posat en contacte amb aquest portal gironí per explicar una altra agressió que es va produir el diumenge abans del partit contra el Saragossa. Llegim a ARIET.CAT i a DIRECTA que una desena d'elements nazi-feixistes --de la bancada ultra del Girona FC-- van assaltar el diumenge un bar de Montilivi minuts abans de què comencés el partit que va permetre al Girona FC ascendir a primera divisió. Els nazi-feixistes van irrompre al bar amb salutacions feixistes, braços alçats a la romana-- i van agredir quatre nois amb cops de puny i llançant-los botelles de vidre.
L'agressió nazi-feixista no va acabar fins que agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra van intervenir, fent-los fora del bar assaltat.
Aquest fets que podem qualificar de loctuós es van produir a la terrassa del bar A 1/2 Camí, situat a l'Avinguda de Montilivi, mitja hora abans de què comencés el partit. A aquella hora, l'establiment es trobava ple a vessar d'aficionades que esperaven celebrar l'ascens del Girona FC a primera divisió. Entre elles hi havia quatre amics d'ideologia antifeixista que no tenien entrades per accedir a l'estadi, però que volien veure el partit per televisió. L'ambient era festiu i res feia presagiar que es pogués produir una agressió neonazi o feixista.  

DE NOU, APAREIX ÀNGEL VALLS, RAÚL GALÁN I LA SEVA COLLA NEONAZI 
Tot va succeir molt ràpid. Els assaltants van entrar al bar amb els braços alçats a la romana i cridant la tristament cèlebre consigna nazi "seig heil". Entre ells hi havia el conegut neonazi Ángel Valls, que va agredir un aficionat fa dues setmanes prop de l'estació de Girona, i Raúl Galán, conegut pels seus vincles amb Plataforma per Catalunya i per l'atac del 9-N a l'Escola d'Hosteleria de Girona. Els nazi-feixistes es van dirigir als quatre amics amb amenaces i insults: "¡Guarros de mierda!”, “¡Vamos a darnos de hostias!". Van colpejar-los i van llançar-los botelles de cervesa. Alguns es van treure la samarreta per exhibir tatuatges amb simbologia nazi i feixista. Els quatre amics, defensant-se com podien, van atrinxerar-se dins del bar mentre algú trucava la policia.

DISGUT DEL AGREDITS PER LA PASSIVITAT DE PART DE L’AFICIÓ DEL GIRONA FC 
Un dels nois agredits es mostra disgustat amb l'actitud de la resta d'aficionades: "A mi el que em va doldre més va ser la passivitat de la gent. Hi havia un centenar de seguidors del Girona i tots junts podíem haver-los fet fora". "Estàvem rodejats!", explica una altra de les víctimes.

INTERVENCIÓ POLICIAL SENSE PROCEDIR A ARRESTAR ELS AGRESSORS  
El Pep, l'amo del bar, explica que la policia va intervenir molt de pressa. Primer va arribar la Guàrdia Urbana i tot seguit els Mossos d'Esquadra. Els van fer fora de l'establiment, sense detenir ningú. Més tard, alguns d’aquests elements nazi-feixistes van intentar tornar a entrar, però no els van voler servir. "Eren molt grossos i buscaven baralla", explica el Pep.

DUES AGRESSIONS NAZI-FEIXITES D’ULTRES DEL GIRONA FC EN MIG DEL SILENCI MEDIÀTIC BURGÊS GIRONÍ 
En menys de tres setmanes s'han produït dues agressions nazi-feixistes en el marc d'un partit del Girona FC. Els aficionats agredits temen que, amb l'ascens a primera, els grupuscles neonazis i feixistes (sectors ultres de l’afició del Club) que orbiten al voltant del Girona FC puguin trobar un altaveu per propagar la seva ideologia totalitària. "Imagina't quan juguin contra l'Espanyol. A la Curva [la grada d'afició radical de l'Espanyol] hi ha 40 feixistes fidels que van a cada partit, sigui on sigui", explica un dels aficionats agredits, segons ARIET.CAT.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada