dijous, 22 de juny del 2017

438) CRÒNICA QUATRE-CENTRES TRENTA VUIT DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Eduardo Inda. 
Les absències aigualeixen la comissió de l'Operació Catalunya.  
Inda no hi va, a Moragas i De Alfonso no se'ls espera, i no troben Pino ni Villarejo.  
“L’Estat espanyol és en guerra”: Les revelacions de l’ex-detectiu de Método 3 al Parlament de Catalunya.  
Tensa compareixença de Francisco Marco en la comissió d'investigació de l'operació Catalunya.  
JxSí demanarà portar Rajoy als tribunals si torna a rebutjar comparèixer per l'Operació Catalunya.  
El TSJC admet la querella contra la consellera Borràs.  
Investiga, també per la compra d'urnes, l'exsecretari general de Governació de la Generalitat, Francesc Esteve Balagué.   
Puigdemont és novament escridassat amb 'Viva España'.   El dilluns a l'acte d'homenatge a les víctimes d'Hipercor. 
La mobilització a l’entorn de l’1 d’octubre segons El Periódico.  
L’alcalde de Lleida no cedirà espais municipals per al referèndum de l’1-O.  
L’alcaldessa de Gramanet tampoc col·laborarà mentre la consulta estigui fora de la legalitat vigent.   
Contra uns i contra els altres, és l’hora de la República Proletària Catalana.  


[Barcelona (República Catalana) 22/06/2017]   
L’AMIC DEL POBLE   

La sessió d'ahir dimarts de la comissió parlamentària sobre l'anomenada Operació Catalunya ha deixat una llista de personatges públics rellevants la compareixença dels quals està a hora d'ara pràcticament descartada malgrat que, en molts casos, encara queda temps perquè arribi el dia de la seva citació per declarar.
Pel que fa als noms convocats aquest dimarts, el controvertit director d'OKDiario Eduardo Inda, conegut per gran exposició mediàtica com a tertulià, no ha comparegut en aquest aparador. Els representants de Catalunya Sí Que Es Pot, la CUP i Junts pel Sí, però, han imposat el seu parer sobre els diputats del PP i C's, de manera que la comissió ha acordat convocar-lo ja no com a expert, sinó com a testimoni.
Albano Dante Fachín (CSQP) ha argumentat que cal citar Inda ara com a testimoni perquè anteriors compareixents han assenyalat que aquest periodista ha tingut un paper important en l'operació Catalunya. El PP, per la seva part, ha considerat que s'estava fent amb Inda una excepció en comparació amb el tracte a altres periodistes pel fet de tornar a convocar-lo canviant-li d'etiqueta.
La presidenta de la comissió, Alba Vergés (JxS/ERC), ha explicat que l'exministre Jorge Fernández Díaz s'ha emparat en el criteri del Consell d'Estat, com han fet el president Mariano Rajoy i la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, per evitar comparèixer. El cap de gabinet de Rajoy, Jorge Moragas, ha fet el mateix.
A més, Vergés ha dit que continuen buscant l'adreça dels comissaris Eugenio Pino i José Villarejo, i ha demanat als diputats que contribuïssin a facilitar el contacte, si podien aconseguir-lo, per poder remetre la citació a tots dos. Quant a l'exdirector de l'Oficina Antifrau Daniel de Alfonso, la presidenta de la comissió ha dit que havia esgrimit la Llei Orgànica del Poder Judicial (LOPJ) per dir que no podia assistir al Parlament, però també que s'ha mostrat obert a col•laborar per escrit o a rebre representants de la cambra catalana al seu despatx (a Santander).
Vergés, d'altra banda, desconeixia que l'exlíder del PP català Alícia Sánchez-Camacho havia patit una fractura a la cama i ha donat per fet que, com no havia respost, la seva resposta seria "positiva". De seguida, però, l'han informat d'aquesta greu lesió i la presidenta de la comissió ha expressat dubtes sobre si Sánchez-Camacho, secretaria primera de la Mesa del Congrés, finalment acudirà al Parlament de Catalunya.

MACCARTHYSME A L’ESPANYOLA 
“Sí que existeix l’operació Catalunya”, ha dit avui Francisco Marco, ex director de l’agència de detectius Método 3. Ho ha dit en la compareixença a la comissió d’investigació de l’Operació Catalunya al Parlament de Catalunya. I ha revelat converses i afirmacions que diu que són inèdites entre el comissari Villarejo i l’ex-cap d’afers interns de la policia espanyola Marcelino Martín Blas. “Es va organitzar un grup dins la policia que feia investigacions sense control policíac a Catalunya, a l’estil del maccarthysme”, ha dit Marco.

L’ESTAT LLUITA DES DE LES CLAVEGUERES CONTRA LA DISSIDÈNCIA 
Marco ha llegit això: “’L’Estat espanyol és en guerra i requereix informació bancària respecte del nacionalisme català, especialment Mas, Junqueras i Pujol’. Això ho va escriure Martín Blas a Joan Pau Miquel, ex-conseller delegat de Banca Privada d’Andorra, quan li va requerir els comptes bancaris de la família Pujol”. Més: ‘Tot això és molt important, perquè hi ha una lluita política en què Catalunya es vol separar d’Espanya. Nosaltres ajudem que això no passi. Hi ha involucrats els màxims poders de l’àmbit executiu i legislatiu”, deia Julián Peribáñez, un dels integrants del grup de policies”. I ha afegit: “Sé que un grup de policies encapçalat per Eugeni Pino s’han dedicat a investigar-vos a tots vosaltres de manera prospectiva per lluitar des de les clavegueres contra tots aquells que pensen diferent”.
Ha destacat una frase de l’ex-director de la policia Eugenio Pino: “Qui aixequi un digui i diu independència, l’investiguem”.

JxSí DEMANARÀ PORTAR RAJOY ALS TRIBUNALS SI TORNA A REBUTJAR COMPARÈIXER PER L’OPERACIÓ CATALUNYA 
El portaveu adjunt del grup parlamentari de Junts pel Sí (JxSí), Roger Torrent, ha explicat que la coalició independentista demanarà que el Parlament de Catalunya porti als tribunals els càrrecs polítics que es neguin a comparèixer una segona vegada a la comissió d'investigació per l'Operació Catalunya, en referència al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy; la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría; el cap de gabinet de Presidència de l'Executiu espanyol, Jorge Moragas; i l'exministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz. Si tornen a negar la compareixença, JxSí reclamarà a la comissió d'investigació que demani a la mesa del Parlament que la cambra porti aquests càrrecs polítics a les institucions judicials.
Així, Torrent ha lamentat que Rajoy, Santamaría, Moragas i Fernández Díaz "s'excusin per amagar-se" i no comparèixer a la comissió d'investigació per aclarir el lligam del govern espanyol "en tota aquesta trama i conxorxa de l'Operació Catalunya". El reglament parlamentari i el protocol de la pròpia comissió indiquen que els grups parlamentaris poden demanar per segona vegada una mateixa compareixença, en cas que aquesta no s'hagi acceptat en primer terme. JxSí farà aquesta segona citació amb una nova proposta de data. "Si segueixen amb aquesta actitud demanarem que el Parlament acudeixi als tribunals", ha sentenciat Torrent, que ha aclarit que la petició s'executaria per la via penal.
La comissió d'investigació de l'Operació Catalunya del Parlament va aprovar el 4 de maig les compareixences que reclamaria. El vot majoritari --només el PP va votar en contra de la pràctica totalitat dels noms proposats, i PSC, Cs i CSQP es van abstenir en alguns-- dels grups va fer que s'aprovés cridar, perquè compareguin, alts càrrecs del Govern espanyol com Rajoy, Santamaría, Moragas, Fernández Díaz, a més del ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, l'exdirector de la Policia espanyola, Ignacio Cosidó, l'excomissari José Manuel Villarejo, l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Manuel Montobbio, o la diputada i expresidenta del PP a Catalunya Alícia Sánchez-Camacho. Per contra, el vot de JxSí, el PPC i la CUP-CC ha evitat que els exconsellers del Govern Felip Puig, Germà Gordó i Francesc Homs, el director d'Antifrau, Miguel Ángel Gimeno, o el director dels Mossos d’Esuqadra, Manel Prat, hagin estat cridats a comparèixer com demanava Cs, en considerar que la comissió ha de parlar "d'espionatge polític" en general i no només de l'Operació Catalunya.

BORRÀS QUERELLADA PEL TSJC 
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit la querella que va presentar la Fiscalia contra Meritxell Borràs, consellera de Governació, per la licitació de la compra d'urnes. Pel mateix motiu s'investiga també Francesc Esteve Balagué, recentment nomenat director del Gabinet Jurídica de la Generalitat, que era secretari general del departament en el moment dels fets denunciats.
La Fiscalia atribueix a la consellera la comissió de delictes de desobediència, prevaricació continuada i malversació de fons públics. Borràs i Balagué han rebut la querella aquest dimarts al Palau de la Generalitat, on la consellera participa en la reunió del Consell Executiu.
La interlocutòria aprecia l'existència d'indicis suficients sobre la concurrència dels elements objectius que conformen els tipus delictius denunciats pel Ministeri Públic, que sostenia en la seva querella que l'anuncia de la compra d'urnes, publicat al DOGC el passat 9 de maig, "suposa una posada en marxa dels tràmits per portar a terme la convocatòria d'un referèndum vinculant secessionista", que xoca amb els mandats del Tribunal Constitucional.

ESCRIDASSEN NOVAMENT PUIGDEMONT ALS CRITS UNIONISTES DE ‘VIVA ESPAÑA’  I ‘GOLPISTA’ 
'Viva España' i 'Colpista', contra Puigdemont. 
El dilluns diversos assistents van escridassar Carles Puigdemont a l'inici de la seva intervenció amb 'Viva España' i 'golpista', entre altres improperis, durant un homenatge a víctimes d’Hipercor celebrat a Barcelona.

MOBILITZACIÓ A L’ENTORN DE L’1 D’OCTUBRE 
L’ex-secretari de Comunicació de la Generalitat de Catalunya durant la presidència d’Artur Mas, el periodista tarragoní Josep Martí Blanch, ha publicat un article a El Periódico (21-06-2017) on es dedica a difondre els plans més ocults que té entre mans la direcció del procés sobiranista català, formada per polítics i membres de les organitzacions de la societat civil. Segons aquest periodista, que té informació de primera dels despatxos del Palau de la plaça de Sant Jaume, els impediments del Govern espanyol per fer el referèndum de l’1 d’octubre, anunciat pel president Carles Puigdemont, serán aprofitats pel moviment independentista per organitzar una mobilització “revolucionària”.
Josep Martí Blanch, que és un professional pròxim a l’Opus Dei, format a la Universitat de Navarra, explica en el seu article --titulat “La tardor catalana”-- que, als voltants de l’1 d’octubre, els 72 diputats independentistes es tancaran de manera indefinida al Parlament de Catalunya, on aprovaran la DUI (declaración unilateral d’independència), i que, en paral·lel, les “masses” ocuparan ininterrompudament el parc de la Ciutadella durant setmanes, si cal. D’això, segurament, l’ANC en diu ‘Operació Xirinacs’, com a plantada indefinida a places i carres. Llegiu:
“La tardor catalana. El Govern i els sobiranistes es tancaran al Parlament i ocuparan el parc de la Ciutadella 
El sanedrí publicoprivat que treballa a l'ombra del referèndum té resolta l'estratègia que el sobiranisme ha d'executar en els pròxims mesos. Amb data i pregunta sobre la taula, es tracta de fer-ho tot perquè la consulta sigui possible; però sabent que encara és més rellevant aixecar la mirada per tenir ben mesurat com es posa punt final a la partida si finalment, com tot sembla indicar, no és possible la votació. 
¿Què ens espera fins a l'octubre i immediatament després? La sala de màquines del sobiranisme institucional, amb el suport dels estrategs habituals i altres provinents d'un ostracisme temporal, ha treballat una línia dura que passa per apujar l'aposta fins a aconseguir que la resposta del Govern espanyol acabi per justificar l'ocupació del parc de la Ciutadella per part dels ciutadans favorables a la independència. Aquesta mobilització, permanent i pacífica, amb convocatòries de les entitats civils independentistes, es faria mentre el Govern i els diputats sobiranistes estan tancats al Parlament, potser reprenent el programa original de Junts pel Sí i proclamant amb 72 diputats la independència.

LA "RAÓ" DEMOCRÀTICA 
Aquest camí té diversos elements que, a criteri dels seus dissenyadors, el fan clarament vencedor. Primer, persistir en la idea del referèndum atorga la "raó" democràtica al sobiranisme a ulls de tots els observadors. Segon, tot el que haurà de fer l'Estat per impedir la consulta (llarga llista d'alts càrrecs davant de la justícia espanyola, suspensió de competències...) seguirà consolidant aquesta "raó" democràtica de l'independentisme en l'àmbit internacional i acabarà per activar l'espoleta del final de la paciència en l'àmbit domèstic, cosa que provocarà que la revolta dels somriures muti de cara i es decideixi per la revolució -pacífica- i l'ocupació de l'espai públic.
La guinda del pastís són les imatges somiades a totes les televisions del món d'un Govern i un Parlament que resisteixen dignament l'envit d'un Estat autoritari que no ha deixat cap altra sortida que no sigui la de rebel·lar-se; tot això acompanyat de desenes de milers de catalans menjant, dormint i vivint a les portes de la Cambra catalana. El parc de la Ciutadella, apunta l'estratègia, es convertirà durant unes setmanes en una revisitada plaça de Tahrir on la primavera àrab es tornarà tardor catalana. Una tardor que debilitarà les posicions del Govern central fins que, sigui per voluntat pròpia, sigui per pressió internacional, s'avingui a acceptar la nova situació o, com a mínim, a negociar-la.

LES POSSIBILITATS D'UNA REVOLTA EXITOSA 
Sense renunciar formalment a la votació però sabent que no es portarà a terme, si no hi ha canvis gens probables en l'estratègia de Mariano Rajoy, el sobiranisme traurà profit de la vella lògica política del com més malament, millor. Com més imputats, més competències perdudes, més policies entregant citacions judicials, més gent al carrer i més possibilitats d'una revolta exitosa.
Qui vulgui creure que anem cap a un altre 9-N, com és el cas de Xavier Domènech, no ha entès res o no ho vol entendre. Com en la ruleta dels casinos quan la bola ja va cansada, 'rien ne va plus, les jeux sont faits'.”  

ELS ALCALDES DE LLEIDA I CORNELLÀ AIXÍ COM L’ALCALDESA DE GRAMANET  
L'alcalde de Lleida i enemic del poble Àngel Ros. 
El ple extraordinari de l'Ajuntament de Lleida sobre l'estat de la ciutat ha rebutjat una proposta de resolució de la Crida-CUP que demanava la cessió d'espais municipals i "la participació activa" de la Paeria per a la celebració del referèndum català, previst pel pròxim 1 d'octubre. El PSC amb l’alcalde al capdavant, Àngel Ros, juntament amb C’s i el PP, han rebutjat aquesta proposta de resolució, que ha estat recolzada per la resta de formacions, Crida-CUP, ERC i PDeCAT-Unió. Tampoc ha prosperat la proposta del PDeCAT-Unió en defensa de l'ús preferent del català a l'Ajuntament de Lleida. Per contra, el ple sí que ha aprovat una proposta de Ciutadans d'invitar a la Real Federación Española de Fútbol perquè la Sub-21 o la selecció espanyola de futbol puguin jugar un partit en el Camp d'Esports municipal de Lleida.
L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet pel PSC, Núria Parlon, quan li han preguntat a Rac1 sobre què farà l’Ajuntament davant un eventual referèndum d’autodeterminació i, ha dit que encara s'ha de convocar (es va anunciar) i que la convocatòria ha d'estar signada "perquè sigui d'acord amb la legalitat vigent", i que, per això, "ha de complir amb les normes que regeixen un Estat democràtic i de dret".
La seu del PSC de Lleida ha aparegut amb pintades a favor del referèndum independentista i posant a parir aquest partit monàrquic espanyol filial del decadent PSOE . El local també ha rebut l'impacte d'ous amb pintura vermella i blava que han llençat uns desconeguts. Les pintades diuen ‘PSOE= GAL’ i ‘Farem el Referèndum.
El PSC de Lleida, en el seu compte de Twitter ha denunciat que "la 'revolució dels somriures’ --en referència a l’ANC, Òmnium i Junts pel Sí-- torna a visitar una seu socialista. Ara, a Lleida. Ens faran comprar pots de pintura, però no ens faran callar". Una rebequeria infantil d’una formació en declivi que davant el dilema monarquia o república defensa la Casa de Borbó i l’Espanya Negra de “Santiago y cierra España”. Per la seva banda, el tinent alcalde a Lleida i primer secretari de l'agrupació local al municipi, Fèlix Larrosa, ha declarat que "sóc lliure, mai els militants de Lleida PSC, cedirem a les amenaces i als insults, treballarem per fer d'aquest un país per a tots". També el secretari d'organització de les comarques de Lleida, José Crespin, ha dit que "les amenaces i intimidacions no ens faran defallir en les nostres idees".
Aquests fets han passat després que el ple de l'Ajuntament de Lleida rebutgés, fa un parell de dies, amb els vots contraris de PSC, Cs i PP, una proposta de la Crida-CUP en la qual es demanava "la participació activa" de la Paeria amb la celebració del referèndum de l’1 d’octubre i la cessió d'espais municipals per portar-lo a terme a la ciutat.

PER LA REPÚBLICA PROLETÀRIA CATALANA EN COMPTES D’UN ESTAT PROPI CAPITALISTA 
Constitució francesa de 1958. 
El 30 de juny de 1998, a París (Illa França), un grup d'un centenar de persones pertanyents als moviments d'aturats i dels «sense papers»  aconsegueixen ocupar els locals del Consell Constitucional i un estudiant llibertari de la Sorbona de 25 anys, Sébastien Schifres, s'apodera d'un dels deu exemplars originals de la Constitució de la República francesa de 1958 al despatx del president Roland Dumas i, abans d'estripar el document, hi escriu damunt la primera pàgina amb tinta roja: «La dictadura capitalista és abolida. El proletariat decreta l'anarquia i el comunisme.» Per aquesta acció iconoclasta Schifres serà condemnat el 8 de setembre de 1998 per la Sala XXIII Correccional del Tribunal de Gran Instància de París a sis mesos de presó amb pròrroga. De la mateixa manera cal iniciar ara mateix un procés d’alliberament llibertari a les comarques catalans vers la proclamació de cantons lliures en cada municipi en mans monàrquiques, com ara els alcaldes monàrquics, els quals no col·laboren en el referèndum d’autodeterminació que es celebrarà l’1 d’octubre sempre que l’aparell repressiu de l’Estat espanyol no ho impedeixi per la força bruta com un acte de sedició.
L’actitud dels alcaldes i regidors que posin pals a les rodes de cara al referèndum, especialment del monàrquic PSC, obliga a proclamar cantons lliures en aquests municipis que es mantinguin en el Regne d’Espanya, tot substituint aquells governs municipals que caldrà considerar facciosos dels del primer minut en que s’hagi aprovat l’existència de la República Catalana, moment en que caldrà autoorganitzar enfront l’Estat burgès català i la monarquia espanyola la República Socialista Proletària Catalana dins un projecte autogestionat i autogestionari de la classe obrera i les caps populars a nivell mediterrani i internacional.
Des dels sectors més coherents i experimentats de l’anarquisme social revolucionari mundial la lectura de la situació en que es viu a la Comunitat Autonòmica de Catalunya passa per recordar les lliçons històrics domèstiques: sense el Sis d’Octubre de 1934 no hagués estat possible la resposta proletària del 19 de Juliol de 1936 i sense l’empresonament l’octubre de 1934 del Govern de la Generalitat de Catalunya i milers de pagesos i menestrals no hagués arrasat electoralment el Front d’Esquerres al Principat de Catalunya el febrer de 1936, tot plegat que el fet nacional català fou fonamental pel fet diferencial llibertari català de l’estiu de 1936, ja que les masses explotades i oprimides junt a la pagesia i els menestrals es van aplegar a l’entorn dels obrers de la CNT, la FAI i les Joventuts Llibertàries en cada barri, municipi i comarca. La secessió catalana, dins un context d’aïllament internacional (NATO, Unió Europea, ONU) i amb la gent al carrer (acampades, ocupacions i comitès), és l’única esperança mundial actual per una República Proletària de caire socialista llibertari, en aquest cas en un racó de la Mediterrània Occidental, des d’on l’anarquisme social podrà sortir de les catacumbes en que es troba des de la Segona Guerra Mundial interimperialista en que l’imperialisme occidental i l’imperialisme rus es van repartir el domini planetari, ara acompanyat pel stalinisme xinès. Anarquistes i comunistes llibertaris del món, veniu a Catalunya a lluitar contra la burgesia autòctona, el capitalisme mundial i la monarquia espanyola !!!  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada