dimecres, 14 de juny del 2017

434) CRÒNICA QUATRE-CENTRES TRENTA QUATRE DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

En Marea en un acte a l'aula magna d'Econòmiques de la Universitat d'A Corunya.
En Marea es posiciona a favor del referèndum unilateral. 
Se suma al sector dels Anticapitalistes de Podem, que també s’han mostrar favorable al referèndum unilateral que organitzarà el Govern de la Generalitat de Catalunya.  
Tardà adverteix Rajoy: “Si utilitza la violència i la repressió el Parlament de Catalunya actuarà en conseqüència” junt amb electes municipals i la gent, que ocuparà massivament els espais públics del país.  


[Barcelona (República Catalana) 14/06/2017]   
L’AMIC DEL POBLE   

Segons l’agència EUROPA PRESS el sector dels Anticapitalistes de Podem  va moure fitxa i es va mostrar favorable al referèndum unilateral català cosa que ahir també va fer En Marea --la formació gallega que està integrada dins del grup parlamentari Units Podem al Congrés de Diputats--, avalat la via unilateral d’autodeterminació de la Comunitat Autònoma de Catalunya en forma de referèndum previst per l’un d’octubre. El portaveu de la formació gallega En Marea,  Luís Villares, va deixar clar que el "consens" de la societat catalana a favor del referèndum ha de ser "atès" i va assegurar que aquesta postura és compartida amb els seus "socis i aliats estratègics" de Podem.
Així, Villares ha reconegut que preferiria que la consulta "es fes de manera pactada amb l'Estat", però també  admeten la "impossibilitat que això es produeixi" perquè el Govern espanyol està "tancat en banda". El portaveu gallec considera que les "exigències derivades de la plurinacionalitat" i també les del "caràcter democràtic de l'Estat" haurien de generar una inèrcia d'intentar "afavorir" aquestes consultes. Villares no entén la por que hi pot haver a  "preguntar-li a la gent el que pensa", sinó que considera que és una "exigència" poder exercir el "dret a opinar sobre les formes d'organitzar-se políticament de les societats". D'aquesta manera, el també ex-magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Galícia, Luís Villares, s'ha posat al costat de la voluntat del Govern de la Generalitat de Catalunya de celebrar el referèndum l'u d'octubre malgrat l'oposició frontal de l'Executiu espanyol.

TARDÀ ADVERTEIX AL GOVERN DE L’ESTAT ESPANYOL 
Segons l’Agència Catalana de Notícies el portaveu parlamentari d’ERC, Joan Tardà, va advertir ahir al Govern espanyol que si utilitza la “violència” i la “repressió” per impedir el referèndum de l’u d’octubre “el Parlament de Catalunya actuarà en conseqüència” i “els centenars de milers de persones que s’han manifestat en els últims anys ocuparan els espais públics” de manera “cívica i pacífica”, i “centenars de càrrecs electe als ajuntaments se solidaritzaran amb els repressaliats”. Va fer aquestes manifestacions després d’expressar el suport d’ERC a la moció de censura del grup Units Podem contra “un govern i un règim irreformable” que s’ha demostrat “incapaç” de resoldre per la via democràtica el problema polític a Catalunya. En aquest sentit, va recordar a Units Podem que de la mateixa manera que el cartell de la Guerra Civil deia que “defensar Madrid és defensar Catalunya”, ara “defensar Catalunya és defensar Madrid“ perquè el procés a Catalunya és “la palanca per iniciar un procés constituent a l’Estat espanyol”. Per aquest motiu va demanar a Pablo Iglesias que ell i la seva coalició participin de la crida a la participació a Catalunya l’u d’octubre.
En un discurs contundent, Tardà va apostar la convergència dels “independentistes” i els “autodeterministes” i va demanar a Iglesias que doni suport a la “crida del poble a les urnes”. “No volem ser del món dels que ens neguen el dret a decidir i els marcs mentals de la monarquia i de qui la va precedir”, va afirmar Tardà, que va assegurar que el seu suport a la iniciativa de Pablo Iglesias respon a la “solidaritat” entre les esquerres que volen trencar amb l’status quo del règim del 78.
En aquest marc va avançar que l’u d’octubre la gent a Catalunya “votarem” i exerciran el seu dret a decidir sobre els avantatges i els inconvenients de la independència nacional catalana. “Només els marcs mentals franquistes poden presentar aquesta demanda com un cop d’Estat” i “la prohibició de referèndum i les amenaces com a actes democràtics”. També va advertir que davant l’amenaça d’actuacions penals per part de l’Estat contra els impulsors del referèndum ”tots els membres del Govern assumeixen totes les conseqüències penals dels seus actes” perquè “mai trairem el mandat democràtic dels ciutadans de Catalunya”. En aquest sentit, va afirmar que el poble català i les forces independentistes “estem preparats per patir” i es va mostrar “convençut” que l’u d’octubre les esquerres catalanes i les espanyoles “estarem junts” en “benefici de la societat” malgrat les “amenaces” dels “grans poders que ens volen fer descarrilar”.
Tardà va reiterat també l’aposta de la seva formació socialdemòcrata republicana i del Govern de la Generalitat a la negociació, però va avançar també que sense acord les forces independentistes optaran per la via unilateral. “Estem disposats a negociar fins l’últim moment, però també estem preparats per donar la veu a la ciutadania”, va concloure després de recordar que el 8 d’abril del 2014 tres comissionats del Parlament de Catalunya van anar al Congrés de Diputats per sol·licitar l’autorització per fer un referèndum, “i ni tan sols va ser admesa a tràmit”.
Durant el seu discurs, Tardà també va acusar el Tribunal Constitucional del Regne d’Espanya de ser l’autor material de l’autèntic “cop d’Estat” contra la democràcia a Catalunya en amputar l’Estat d’Autonomia que havia estat aprovat pel Parlament de Catalunya, pel Congrés de Diputats i referendat pel poble de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada