divendres, 9 de juny del 2017

429) CRÒNICA QUATRE-CENTRES VINT-I-NOU DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Els tres estudiants  
Demanen més de tres anys de presó a estudiants de la UAB per estripar banderes monàrquiques espanyoles de Societat Civil Catalana.  
Es tracta de dos casos diferents, que impliquen militants antifeixistes i membres del jovent de l'organització unionista espanyolista.  
Un dels acusats ha qüestionat la connivència dins el sistema judicial entre la Fiscalia, l'organització política i els jutjats.  
"Ens trobem amb un auto del fiscal, un del jutge d'instrucció i un de Societat Civil Catalana completament idèntics, demanant el mateix i descrivint-nos de la mateixa manera", diu un dels encausats.  
Josep Cuní salta de TV8 i Sala-Martín el qualifica de “monumental cretí”.  
Moratòria municipal fins que s’aprovi en referèndum la Constitució catalana.  
El Govern espanyol actuarà si la Generalitat “passa dels anuncis als fets”.  
Méndez de Vigo titlla l'acte sobre la data i la pregunta del referèndum d'"escenificació" de consum intern.  
L’Exèrcit aprofita aquest divendres per passejar els tancs direcció Barcelona.  
És habitual veure moviments militars com aquest, però avui coincideix amb l’anunci de la data i la pregunta del referèndum.  
Una trentena de feixistes es concentren davant la seu d’ERC a Barcelona.  
Llueixen banderes espanyoles, senyeres i dues pancartes on es pot llegir 'Vergonya catalana' i 'Assassinats per la República', acusant ERC i Lluís Companys.  


[Barcelona (República Catalana) 09/06/2017]   
L’AMIC DEL POBLE    

Segons Directa, en la roda de premsa de la campanya ‘Societat Civil Catalana apunta, la Fiscalia dispara’ quatre joves acusats van explicar dos casos judicials en els quals s'han vist immersos per les denúncies de Societat Civil Catalana. En el primer d'ells, tres estudiants han estat imputats pels fets del 19 d'abril de 2016 per, suposadament, haver agafat la bandera espanyola de la paradeta informativa que les joventuts de SCC havia instal·lat a la Plaça Cívica per posteriorment, estripar-la. Un fet pel qual se'ls acusa d'un delicte d'ultratge a la bandera i per un delicte de coaccions als membres de JSCC que hi havia a la carpa, amb agreujant de discriminació i odi. En el segon cas, l'estudiant Arnau Pagès ha estat acusat de furtar una bandera espanyola d'una paradeta informativa de JSCC situada a la Plaça Cívica de l’AUB.
En acabar-se la fase d'instrucció del cas la setmana passada, els tres estudiants van saber que els demanen 3 anys i 5 mesos de presó i 3.000 euros de fiança a cadascú, i un total de 31.000 euros de multa per delictes d'ultratge a la bandera i coaccions amb agreujant de delicte d'odi. Dani Tubau, un dels encausats, ha qüestionat la convivència dins el sistema judicial entre la fiscalia, l'organització política i els jutjats, "ja que ens trobem amb un auto del fiscal, un del jutge d'instrucció i un de Societat Civil Catalana completament idèntics, demanant el mateix -a excepció que fiscalia ens demana 2.000 euros d'indemnització per cada membre de la paradeta, i Societat Civil Catalana 3.000- i descrivint-nos de la mateixa manera".
Els estudiants han denunciat "una connivència total i passiva de la UAB, i la seva persecució política", demostrada, segons ells, en el moment en què són identificats amb noms i cognoms, DNI i el sindicat del qual formen part. Segons expliquen, a l'auto del jutge consten com a militants del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), "quan això, òbviament, ni consta ni hauria de constar en cap paper, i menys si aquest paper jugués a determinar que aquest és un delicte d'odi".
Miguel Ángel Aguilar, el fiscal del cas, especialitzat en perseguir delictes d'odi i discriminació -una figura penal creada per combatre els atacs de l'extrema dreta motivats per raons de raça, ideologia i condició- ha sigut valorat pels acusats com "un fiscal conegut per l'aferrissament contra l'antifeixisme, per la seva manera preocupant de vincular feixisme i antifeixisme, i el fiscal que ha demanat dures penes de presó per companyes antifeixistes. Un fiscal que té un paper nefast en la condemna del feixisme, i un paper preocupant a l'hora de denunciar antifeixistes". 
"Tot això es remunta a un context al qual vam assistir amb preocupació: la incorporació del col·lectiu de Joves de Societat Civil Catalana" explica Pagès, l'estudiant implicat en el segon cas judicialitzat. "És un col·lectiu que manté molts vincles amb l'extrema dreta més rància de l'estat espanyol, però que se'ns presenta des d'una cara amable, reivindicant valors democràtics i de convivència que dificulta la identificació d'aquest col·lectiu com a filofeixista".
Arnau Pagès explica que arran totes les protestes i mostres de rebuig dels estudiants hi va haver conflictes, "perquè nosaltres entenem que amb el feixisme no s'hi ha de discutir, ni de dialogar sinó que se l'ha de combatre".Com a resultat d'aquests, Societat Civil Catalana ha decidit personar-se com a acusació i denunciar a estudiants universitaris. El primer dels judicis va ser la setmana passada. A l'Arnau se l'havia de jutjar el 31 de maig per delicte lleu de furt, però van suspendre judici per tornar al procés de diligències prèvies per intentar encausar-li a ell els mateixos delictes que als altres tres estudiants a través d'un augment de la demanda de pena.
Els encausats han aprofitat la roda de premsa per remarcar, fer efectiu i donar un missatge clar a la UAB: "no es pot seguir mantenint un col·lectiu com Joves de Societat Civil Catalana a l'Autònoma, no només pels seus vincles amb el feixisme, sinó pel fet que han denunciat directament a estudiants, personant-se com a causa, fent de testimonis i demanant 3.000 euros d'indemnització per cadascun quan consta en la instrucció que no hi va haver ni insults, ni agressions ni amenaces", fent pal·lès així la gravetat del cas donat que són els mateixos estudiants de la universitat, i fins i tot professorat -membres de Societat Civil Catalana- qui ha denunciat les seves companyes de classe. 
Bernat Cantó, un dels acusats, ha conclòs la roda de premsa dient que "no volem el feixisme a la universitat, que el seu victimisme transformat en denúncies cap a estudiants no ens expulsarà de la universitat -perquè ens volen expulsar de la universitat tres anys a part de tancar-nos a la presó-, i seguirem fins a la victòria, que els farem fora" entre aplaudiments i mostres de suports de les companyes de la universitat allí presents.
Arran la presència d'aquest col·lectiu al campus es va iniciar una campanya des de la Plataforma Antifeixista de la UAB per "desacreditar, boicotejar i desemmascarar els vincles de la Universitat amb l'extrema dreta". La campanya, anomenada "UAB lliure de feixisme" ja compta amb unes dues mil firmes d'estudiants i treballadores, i més de vint col·lectius de la universitat adherits.

CUNÍ DEIXA PER FORÇA LA TELE DEL COMTE DE GODÓ 
Josep Cuní té els dies comptats al capdavant del programa 8 al Dia de la televisió privada del Grupo Godó. Tot ha començat per un article d'un dels fidels de Josep Cuní, Xavier Vidal Folch amb un article al diari El País on intentava justificar la fi del programa del seu bon amic i a més, disparava contra el procés català. L'economista liberal Sala-i-Martín ha fet un tuit de denúncia. Així, Sala-i-Martín tirava per terra tot l'article de Vidal Foclh amb un tuit: "Buscando teorías de la conspiración!! Y si la explicación fuera que el programa de Cuní es un RUINA para Godó???". De seguida altres usuaris li han preguntat sobre el programa 8 al Dia i si en sabia més xifres. L'economista ha estat clar: "El programa del Cuní no és ni rentable (hi ha tanta brutícia que no es pot rentar) ni rendible (perd 32 milions d'euros)". Un altre usuari li explicava que en Cuní en una de les seves tertúlies va aprofitar per a malparlar d'ell, sobre la detenció de Sandro Rossell i va aprofitar per a parlar de la junta de Joan Laporta: "Aquells gurús que van dient: 'repita conmigo la junta de Laporta no tiene pérdidas' tampoc diuen tota la veritat". La resposta de Sala-i-Martín ha estat contundent: "Si va dir això, és un monumental cretí...". 
Cal recordar que el setembre de 2014, segons va revelar El Triangle aleshores, en un dinar amb amics celebrat a Barcelona, Helena Rakosnik va expressar la seva opinió sobre Josep Cuní, el conductor de l'informatiu nocturn de 8TV, la televisió del grup Godó: "No el suporto. Es un pavo real al que les plomes no li caven en la pantalla", va dir. I sobre Mònica Terribas, arran de l'entrevista que va fer a TV3 al seu marit, Artur Mas --aleshores president de la Generalitat--: "Es va passar tot el temps intentant seduir-lo amb les seves mirades. Vareu veure com li tirava els tejos?", va comentar sobre la periodista.

MORATÒRIA MUNICIPAL FINS QUE NO S’APROVI EN REFERÈNDUM LA CONSTITUCIÓ CATATALANA 
Contra les estructures municipals estatals monàrquiques 
Des de l’ecologisme social llibertari es demana que des del dia d’avui --l’anunci del referèndum d’autodeterminació en forma de plebiscit republicà a la Comunitat Autonòmica de Catalunya enfront la monarquia imposada per la dictadura franquista—cal pressionar els plens municipals per neutralitzar tota mena de projectes locals per mitjà d’una moratòria generalitzada fins l’aprovació de la Constitució catalana en un referèndum constitucional.
La Constitució catalana, amb participació directe dels moviments socials, com ara els feministes i els de caire social ecologista, haurà de ser ecològicament sostenible.
A partir del SÍ a la República Catalana en el referèndum programat pel diumenge 1 d’octubre, sempre que l’aparell repressiu de l’Estat espanyol no l’impedeixi per la força bruta i oligàrquica, s’haurà de substituir els consistoris monàrquics per comissions gestores municipals fins el dia de la formació del consells locals que hauran de governar els municipis o comunes.  

EL GOVERN RAJOY ANUNCIA QUE ACTUARÀ CONTRA EL REFERÈNDUM  
El ministre i portaveu del Govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha descrit com “una escenificació dirigida pels promotors del desafiament als promotors del desafiament” l’anunci, per part del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de la data i la pregunta del referèndum d’autodeterminació de Catalunya.
Méndez de Vigo ha emfatitzat que l’acte del Govern català “demostra que cada cop són menys i que només queden ja els més radicals” a favor de la independència, i que s’ha evidenciat, segons ell, “la solitud i l’aïllament” dels convocants.
En la mateixa línia, ha subratllat que el Govern de la Generalitat “ha fracassat” en la recerca de suports pel seu full de ruta. S’ha referit, en concret, a la resposta de la Comissió de Venècia, la recent dissolució del Pacte Nacional pel Referèndum, i fins i tot, a les tensions entre ERC i el PDEcat.
Sobre la possible reacció per impedir la celebració del referèndum, Méndez de Vigo ha avisat que “qualsevol actuació que passi dels anuncis als fets” serà recorreguda pel Govern del Regne al Tribunal Constitucional. La Fiscalia General de l’Estat, així doncs, no farà cap moviment fins que el Govern de la Generalitat de Catalunya no hagi signat l’acord que fa efectiva la convocatòria del referèndum.  
Així, els serveis jurídics de l’Estat i la Fiscalia General examinaran l’acte d’avui, segons que ha explicat el ministre de Justícia, Rafael Catalá. No obstant això, Catalá ha dit que no semblava que constituís “cap infracció jurídica susceptible d’impugnació en aquest moment”. Méndez de Vigo, en la mateixa línia, havia dit que no podien actuar contra un desig, o contra un pensament, i que no seria fins que es passés ‘de les paraules als fets’ que hi hauria conseqüències. Perquè, això sí, el portaveu de l’executiu de Rajoy ha repetit manta vegada que “el referèndum no es farà”. És a dir, que l’impediran. El to, però, ha estat molt diferent del que havíem vist en Méndez de Vigo mateix, que no fa gaire setmanes fou un dels ministres que va sortir a qualificar de cop d’estat el procés d’independència. Aleshores, els membres del Govern espanyol anaven alhora que els principals diaris de Madrid en el discurs sobre el “cop d’estat” català; ara també.
Avui al matí, a primera hora, l’editorial d’El País, crític amb Puigdemont, tenia un to més rebaixat del que havíem vist uns altres dies. Tots alhora: avui que Puigdemont anuncia la data i la pregunta, que fa el primer pas decisiu cap al referèndum unilateral, nosaltres oferim un perfil dialogant. És a dir, que es vegi el president de la Generalitat i el seu govern com els immobilistes, els qui tiren pel dret, els qui no volen escoltar… Com que el temps avança, els passos per a fer realitat el referèndum també aniran venint. I serà aleshores que el Govern espanyol tornarà a modular el to, a apujar-lo. Ja veurem fins a quin punt.
Alguns periodistes, estranyats pel canvi de to, han demanat a Méndez de Vigo què pensava fer perquè sigui realitat la seva afirmació de “no hi haurà referèndum”, i li han recordat les seves paraules sobre “el cop d’estat” català. Ell ha restat somrient, i no ha respost aquestes preguntes.

PASSEIG DE TANCS EN DIRECCIÓ A BARCELONA 
Pels volts de les 12 del migdia d’aquest divendres han desfilat per l’A-2, autovia del nord-est, en direcció cap a Barcelona diferents camions amb tancs de l’Exèrcit espanyol, a l’alçada de Golmés (Pla d’Urgell). Encara que aquests moviments són habituals, es produeixen poques hores després de conèixer la data i la pregunta del referèndum del’1 d’octubre.

TRANSPORTS CIFUENTES DE MADRID 
Transports Cifuentes, una empresa amb seu a Madrid, és qui realitza els desplaçaments dels blindats de l'Exèrcit espanyol des de fa 23 anys.

CONCENTRACIÓ FEIXISTA A BARCELONA CONTRA LA REPÚBLICA  
Convocats per la plataforma feixista Som a Temps, una trentena d’elements es troben concentrats davant la seu nacional d’ERC a Barcelona. Llueixen banderes espanyoles, senyeres i dues pancartes on es pot llegir ‘Vergonya catalana’ i ‘Assassinats per la República’. Segons un testimoni visual, els manifestants han fet un minut de silenci en “record de les persones assassinades per Lluís Companys”. Els treballadors d’ERC han hagut de sortir per una porta secundària, segons informa VilaWeb.
Els feixistes de Som a Temps, en un comunicat, diuen que ERC substituirà a la “fins ara hegemònica CiU”. I afegeix: “Però, quants ciutadans catalans coneixen la veritable història d’ERC i dels seus responsables polítics? Des de la seva fundació ha estat un partit ple de traïcions, accionis colpistes i la permissió d’assassinats”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada