dissabte, 13 de maig del 2017

Primer dia de la Festa Major Alternativa de Ripoll

No hay texto alternativo automático disponible.El govern municipal de Ripoll s’oposa a la festa i denega els permisos. 
Ahir es va celebrar un sopar popular. 





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 13/05/2017
 Ripoll (Ripollès).-

Llegim en la premsa convencional comarcal que l’assemblea que promou la Festa Major Alternativa de Ripoll va decidir no fer cas de la prohibició municipal dels actes que havia programat i ahir, primer dia de la festa, els va dur a terme. En concret, va fer un cercatasques amb el lema Guifré el Birrós, un sopar popular i un concert amb Resilència.
La Primera Festa Major Alternativa de Ripoll va començar ahir, divendres, i seguirà avui, dissabte. Pel primer dia s'havia organitzat un cercatasques  de Guifré l Birrós per set locals del municipi. Després, sopar popular i vegetarià, per al qual s’espera una seixantena de persones, que donarà pas a l’actuació del grup de rap combatiu Resiliència.
Aquest dissabte, segona i darrera jornada d’aquesta festa alternativa, en aquest cas a la plaça Abat Arnulf.
L’organització és conscient que no compten amb els permisos per organitzar aquesta activitat després que l’Ajuntament els el denegués. No obstant han decidit tirar-la endavant i asseguren que n’assumiran les conseqüències, segons Carla Escarrà, una de les responsables. També expliquen que han fet arribar una carta a les veïnes i als veïns per informar de la celebració de les activitats.
Les negociacions no han prosperat després de mesos de converses amb l’equip de govern de l’Ajuntament i la Comi de Ripoll.  Recordem que el darrer plenari del mes de març, en què els membres d’aquesta agrupació i col·laboradors van fer acte de presència i l’alcalde, Jordi Munell, va decidir suspendre’l davant les formes. Durant setmanes les parts implicades han mantingut converses per trobar una entesa i finalment al no arribar un acord els organitzador de la festa alternativa han decidit tirar endavant amb la celebració.
Aquesta festa està organitzada per l’Assemblea de la Festa Major Alternativa. Darrera aquest col·lectiu hi ha membres de La Metxa, l’Ateneu Bagauda i Arran Ripollès i compten amb la suport del cau dels Vàndals i altres persones a títol individual.
Ahir, l'Ajuntament va decidir no prendre mesures contra aquests actes, tret que incitessin al consum d'alcohol amb la presència de menors, segons El Punt Avui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada