diumenge, 28 de maig del 2017

Necessitat d’iniciar una campanya amplia, transversal i inclusiva a favor de l’objecció a participar en les meses electorals burgeses, com es va fer amb la mili

Resultat d'imatges de insubmissio electoralA judici per no haver acudit a una mesa electoral, a Roses.  
La fiscalia demana que s’imposi a l’acusat una pena de deu mesos de presó.  
Es tracta del tercer cas de característiques semblants que arriba a l’Audiència Provincial de Girona en els últims tres mesos.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 28/05/2017 
Roses/l’Escala/Llançà (Alt Empordà).-    

Comença l’escenificació d’un moviment transversal i inclusió a favor de l’objecció a l’obligació d’haver de participar en les meses electorals del sistema hegemònic. Quan va començar el moviment social a casa nostra per l’objecció política insubmisa al servei militar obligatori era cosa de quatre gats i finalment un president ultra bel·licista i reaccionari de la monarquia borbònica, com Aznar, va suprimir aquesta imposició just quan el creixent moviment insubmís creava problemes per mantenir aqueta submissió insostenible entre una joventut conscient i formada. Possiblement el fet del pànic que van patir els soldats de lleva el 1975 davant la Marxa Verda marroquina al Sàhara va ser el cop definitiu al servei militar obligatori espanyol: primer la vida que la pàtria espanyola. Ara sorgeix la necessitat urgent d’un moviment ampli, transversal i inclusiu per que sigui voluntari acudir a les meses electorals burgeses: que es faci un cens de persones voluntàries a un sorteig per participar-hi i l’altre gent anirà a la platja o es quedarà al llit a primera hora del matí d’uns comicis.

A JUDICI PER NO ANAR A UNA MESA DE ROSES, DESPRÉS DE L’ESCALA I LLANÇÀ   
L’Audiència de Girona està previst que aculli el dimarts 20 de juny un judici contra un ciutadà que no va acudir presumptament a una mesa electoral de Roses (Alt Empordà), en la qual havia estat designat. Es tracta del tercer cas de característiques similars que s’ha jutjat en aquest mateix òrgan en tan sols tres mesos de diferència. Les diverses indagacions sobre l’incident que va tenir lloc a Roses es van dur a terme des del jutjat d’instrucció número 8 de Figueres (Alt Empordà). Segons es manté en l’escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, l’acusat --de qui no consten antecedents penals-- era plenament conscient de les obligacions que recull la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general (Loreg). Malgrat això, el ministeri públic indica que l’home no es va dirigir a la mesa de Roses on havia estat nominat com a vocal, amb motiu de les eleccions generals espanyoles del 20 de desembre del 2015. A més de no presentar-s’hi, s’hi va afegir el hàndicap que tampoc va al·legar cap motiu ni excusa que justifiqués la causa de la seva incompareixença. La Fiscalia considera que aquests fets són constitutius d’un delicte electoral, pel qual demana deu mesos de presó per a l’home. El judici per aquest cas està assenyalat per al 20 de juny, a la sala de vistes de la secció quarta de l’Audiència de Girona.

TRES MESOS DE PRESÓ A LA DONA DE L’ESCALA 
Es dona la circumstància que, el mes de març, la secció tercera va condemnar a tres mesos de presó una dona que tampoc es va presentar al col·legi electoral de la població de l’Escala (Baix Ter, Alt Empordà) durant els mateixos comicis generals al Congrés i al Senat del 20-D del 2015. La fiscalia també sol·licitava inicialment deu mesos de presó per la comissió d’un delicte electoral. A l’inici de la vista oral, però, el ministeri públic i la defensa de la dona van arribar a un acord, que va suposar una rebaixa de la condemna. Es va acabar imposant tres mesos de presó a l’acusada, qui va reconèixer els fets. El tribunal li va suspendre el compliment de la pena, amb el condicionant que no tornés a perpetrar un altre delicte durant els pròxims dos anys.

MULTA DE 1.080 EUROS A UN HOMES DE LLANÇÀ 
Aquest mes de maig, la secció quarta de l’Audiència Provincial de Girona va condemnar a pagar una multa a un veí de Llançà (Mar d’Amunt, Albera marítima, Alt Empordà) acusat de no haver acudit a una mesa electoral pels comicis al Parlament de Catalunya, que es van fer el 27 de setembre del 2015. L’home s’enfrontava a un any de presó per un delicte electoral. Durant el judici, el declarant va assegurar que sí que va acudir al col·legi electoral, tot i que reconeix que va fer tard. Va relatar que aquell dia va sortir de casa puntual amb la parella, però el cotxe no els va arrancar. Un amic va passar casualment amb el seu vehicle per allí, i li va demanar que el portés. I, segons hi va afegir, va arribar al col·legi electoral a un quart de nou del matí (la seva obligació era ser-hi a les vuit en punt).  L’home havia d’exercir de segon vocal titular en una mesa. La sentència indica que ha quedat acreditat que es va presentar abans de les nou del matí, que és quan obre el col·legi, però en cap cas va arribar a un quart de nou, com va especificar ell, sinó més tard. L’havien citat correctament al seu domicili, l’havien advertit de les conseqüències de no anar-hi i disposava de set dies per excusar-se justificadament. Si no complia la seva obligació, s’enfrontava a una pena de presó que va des dels tres mesos a un any o a pagar una multa que serà entre 6 i 24 mesos.
Durant el judici, el processat va sostenir que tan sols va arribar 15 minuts tard al col·legi i que, un cop allí, un policia i una dona que no va ser capaç d’identificar li van dir que ja no calia que es quedés, perquè s’havia constituït la mesa amb la suplent. Tot i que alguns testimonis de la mesa on havia d’estar com a vocal admeten que el van veure al col·legi electoral, van negar que parlés amb ells o li comentessin que podia marxar. A més, l’acta recull que van nomenar la substituta com a segona vocal a les 8:30h, és a dir més tard de l’hora que ell concreta que va arribar.
“Les dades ens porten a estimar provat que l’acusat no es va presentar dins del col·legi electoral a la mesa. En el millor dels casos es va limitar a observar la formació de la mesa electoral i, veient que hi era present la vocal substituta, va marxar d’allà incomplint el seu deure”, determina la sentència. La resolució judicial també conclou que l’home no només va fer tard, sinó que hi va haver una “voluntat clara” de no exercir la seva obligació com a vocal. Per aquest motiu, va ser condemnat a pagar una multa de 1.080 euros com a autor d’un delicte electoral.

ENTREVISTA- VICENT SORIANO- JUDICI INSUBMISSIÓ ELECTORAL  

Imatge relacionadaEntrevista al companys Vicent Soriano i Andreu,  després del judici per insubmissió electoral que s’ha celebrat hui al jutjat d’Alzira.
Després d’una negociació prèvia amb la fiscalia, han aplegat  a un acord amb una multa de 900 euros.
Vicent que, havia de presidir la taula electoral durant les eleccions celebrades al 2015, va decidir no participar. Arrel d’això la guardia Civil el va detenir (tot i que s’havia presentat ell mateix a la caserna ) i el van traslladar a Canals, d’on va eixir aquell mateix dia, amb càrrecs per delicte electoral.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada