dimecres, 31 de maig del 2017

L'Estat demanda l’Ajuntament de Sescebes per pagar la quota de l'AMI

L'alcaldessa de Sescebes, Olga Carbonell, mostrant la demanda judicial. 
L'alcaldessa, Olga Carbonell, afirma que al Consistori estan tranquils   




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 31/05/2017 
Sescebes (Albera, Alt Empordà).-    

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies l'Ajuntament de Sant Climent Sescebes (Albera, Alt Empordà) és soci de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) des de l'octubre de 2012. La sorpresa va arribar ahir dimarts quan l'alcaldessa va rebre per carta la demanda contenciosa administrativa formulada per l'advocat de l'Estat espanyol, en representació de la Delegació del Govern espanyol a Catalunya. Reclamen la nul·litat de l'acord de ple municipal a través del qual es va aprovar el pagament de 151 euros a l'Associació en concepte de les quotes de soci de 2015 i 2016.
Carbonell diu que el Govern espanyol entén que els fons de l'Ajuntament no poden ser utilitzats per pagar entitats amb finalitats clarament independentistes i que, per tant,  consideren les aportacions a l'Associació com una il·legalitat. L'alcaldessa diu que ja han posat el cas en mans d'un advocat i que a partir d'ara l'estudiaran a fons. Malgrat això, ha avançat que aniran a judici el proper 18 de juliol "amb tota la tranquil·litat" i "encarant això com un fet que no hauria de ser però amb el qual malauradament ens hem trobat".
Tot i que de moment prefereix no fer valoracions sobre el possible recorregut de la demanda, admet que "políticament" la situació els sorprèn "relativament". "No som el primer ajuntament afectat per aquesta manca de llibertat i de retallar qualsevol tipus d'acció que pugui semblar contrària a unes idees", assegura.

CENTENARS DE PROCESSOS JUDICIALS OBERTS 
De fet, a hores d'ara i tal com es detalla al web de l'AMI, hi ha fins a 93 municipis que han estat demandats per aquest fet. Entre ells, Cistella, Garriguella, Navata, Peralada, Palau-saverdera, a l’Alt Empordà, o Madremanya, al Gironès. En d'altres casos, el jutjat les ha desestimat. Així ha passat amb les interposades contra els ajuntaments de Girona, Olot (la Garrotxa), Canet d'Adri o Llambilles, ambdós al Gironès, entre d'altres.
D'altra banda, més d'un centenar estan demandats per impulsar la "sobirania fiscal"; 105 per no penjar la bandera monàrquica espanyola; 47 per declarar-se "territori català lliure i sobirà" o per la contractació de trens per la Diada de l'Onze de Setembre de 2012. A més, la Fiscalia de l’Audiència Nacional del Regne d’Espanya ha denunciat els ajuntaments de Celrà (Gironès), Deltebre (Baix Ebre), Girona, Igualada (Anoia), la Seu d’Urgell (Alt Urgell), Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), Premià de Dalt (Maresme) i Vic (Osona) per donar suport a la Resolució 1/XI del Parlament de Catalunya. En total, l’Estat espanyol ha iniciat 356 processos judicials. D'aquests, a tot el Principat de Catalunya els jutjats han desestimat o arxivat 150 contenciosos. 

L’AJUNTAMENT DE LA BISBAL OBLIGAT A PENJAR L’ESTANQUERA 
Precisament, ahir dimarts es va saber que un jutjat de Girona ha condemnat a l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà (Baix Empordà) a penjar la bandera del Regne d’Espanya a l'exterior de l'edifici consistorial. La sentència, emesa pel Jutjat Contenciós Número 3 de Girona, insta l'equip de govern municipal bisbalenc a "cessar en l'incompliment continuat de la legislació vigent", perquè la bandera espanyola fa anys que no oneja a la façana.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada