dimecres, 3 de maig de 2017

Enfrontament a Catalunya Nord entre ERC i el PDeCAT per les eleccions franceses

ERC de la Catalunya Nord demanen el vot en blanc i els ex-convergents reclamen el vot per Macron  


 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 03/05/2017 
Perpinyà (Rosselló).-
 
Quan l’abstenció francesa el 7 de maig és l’opció contra l’Europa del Capital i les guerres imperialistes al mateix temps que demostra un rebuig vers l’acceptació d’una candidata feixista, llegim a EL TRIANGLE que les eleccions presencials franceses han enfrontat al PDeCAT amb ERC, socis a Junts pel Sí al Parlament de Catalunya. 
ERC de la Catalunya Nord ha demanat als votants que a la segona volta de les eleccions presidencials franceses es voti en blanc, i que no es doni suport a cap dels dos candidats aspirant, ni a la representant del feixisme, Marine Le Pen, ni el candidat de l’Europa del Capital i les guerres imperialistes, el neoliberalisme econòmic i  el FMI Emmanuel Macron, que havia estat ministre d'Economia i Finances i que després va abandonar el Partit Socialista francès per crear la formació de disseny capitalista En marxa!
ERC Catalunya Nord defensa el seu posicionament "per coherència", i per demostrar el seu "rebuig explícit" tant a Macron com a Le Pen. En un comunicat, ERC ha afirmat que seguint el seu lema d''Aturem la dreta francesa', demanen el vot en blanc perquè "ni Macron, l'home dels bancs, del Medef, aniquilador del Codi del Treball; ni Le Pen, la riquíssima hereva del seu pare, que mai va donar suport als treballadors en lluita, més aviat va cridar a més repressió policial. Tots dos a favor de l'energia nuclear, de restringir els drets a acollir refugiats; ni Macron volent a qualsevol preu quedar-se dins de la Unió Europea tal com és, ni Le Pen que vol marxar sense saber com, tindran els nostres vots".  
Davant aquest posicionament d'ERC, el PDCat, tot i no tenir representació política a la Catalunya Nord s'ha posicionat clarament al costat de la candidatura de Macron. La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha afirmat que "amb Marine Le Pen no valen les equidistàncies ni les ambigüitats, espero que els francesos donin suport a Emmanuel Macron".
També en una altra piulada a Twitter, el diputat del PDECat, Jordi Xuclà, que alhora és coordinador dels diputats i senadors del partit al Congrés de Diputats, ha dit que "animo amb determinació als amics de Catalunya Nord votar Macron per aturar l'extrema dreta xenòfoba de Le Pen, la indiferència pot ser còmplice!". 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada