dissabte, 20 de maig del 2017

413) CRÒNICA QUATRE-CENTRES TRETZE DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

La CUP-CC acusa al PDEcat de aliar-se amb el PP en contra dels treballadors i treballadores de l’estiba. 
Expressa la seva solidaritat amb els treballadors i treballadores de l’estiba a través d’una carta oberta. 
Els estibadors tornen a la vaga. 
La mobilització sindical dels treballadors dels ports de l'Estat espanyol comptaran amb el suport de 115.000 estibadors del món afiliats a l'International Dockworkers Council. 
L’ONU exigeix a l’Estat espanyol que atengui les reclamacions de les víctimes del franquisme i de la guerra del 1936-1939. 
El relator Pablo de Greiff demana que es prioritzin les exhumacions i que s'anul·lin les sentències arbitràries adoptades durant la Dictadura. 
Gerard Piqué anuncia per sorpresa que vol crear un diari. 
El futbolista del Barça assegura que està fart del tracte dels mitjans de comunicació.  


[Barcelona (República Catalana) 20/05/2017] 
L’AMIC DEL POBLE   

El Congres de Diputats ha validat el Reial Decret sobre l’estiba gràcies a l’abstenció del PDEcat. Un fet molt greu que imposa un model d’estiba que va en contra dels drets dels treballadors i treballadores. Aquesta qüestió va ser motiu de debat durant la sessió de control al Govern de la Generalitat al Parlament de Catalunya. La diputada de la CUP-CC Mireia Vehí va alertar al president Carles Puigdemont que facilitar l’aprovació del Reial Decret recordava massa «al ‘Pacte del Majestic’ en el que l’antiga CDC era la mà dreta del desplegament de les polítiques del PP. Vehí va alertar que «ni la Coordinadora ni altres sindicats ho veuen clar, ni la patronal ni l’autoritat portuària de Barcelona ni de Tarragona». Puigdemont, no només ha justificat el pacte amb el PP al Congrés dels Diputats, sinó que va treure importància a la connivència entre el PDCAT i el PP per a imposar un model d’estiba i va exhibir una demagògia de poc nivell en relació a les vegades que el PP ha donat suport amb vots a propostes de la CUP-CC.
La diputada de la CUP-CC va recordar que «no és la primera vegada que el PDCAT i el PP s’alien. Al Parlament de Catalunya hi ha exemples com el blindatge per mantenir les subvencions a les escoles d’elit segregades per sexe; l’aliança per no tocar l’impost de patrimoni ni la llei de successions; o la connivència per impedir l’entrada de la ILP d’Educació al Parlament de Catalunya». «Ens preocupa que PDCAT doni suport a una reforma de l’estiba que va totalment en contra dels interessos dels treballadores i treballadores; i que es mantingui en la lògica d’infraestructures de gestió privada i amb lògica de beneficis i d’acumulació» va concloure Vehí.
Carta Oberta als treballadores i treballadores de l’estiba de la CUP-CC. Un cop validat el Reial Decret, la CUP-CC ha fet publica una carta oberta als treballadors i treballadores de l’estiba dels Països Catalans i d’arreu de l’Estat Espanyol on s’exposa la situació viscuda al Parlament de Catalunya i se’ls trasllada «tot suport i la solidaritat sencera a la vostra batalla pel treball digne, batalla que també és nostra, i que defensarem i donarem veu tantes vegades com calgui». La missiva encoratge als estibadors a ser ferms en les mobilitzacions anunciades i finalitza amb un «si no hem pogut canviar al parlament, ho canviarem al carrer. Ens veiem allà, al vostre costat».
Els estibadors tornen a convocar vaga. La Coordinadora estatal de Treballadors del Mar (CETM), UGT, CCOO, CIG i CGT han convocat vuit jornades de vaga a partir del 24 de maig per protestar contra el decret que marca la nova regulació del sector, aprovat aquest dijous pel Congrés dels Diputats a proposta del govern del PP.
Les jornades de vaga es faran en dies alterns, exclosos els caps de setmana, durant les hores senars començant des de les 08.00 h del dimecres 24 de maig fins a les 08.00 h del dia 25.
El Ministeri de Foment, per la seva banda, ha fixat uns serveis mínims de fins al 100% en les operacions que afectin mercaderies peribles i perilloses, passatgers, situacions d'emergència i productes essencials per a les illes, Ceuta i Melilla.
La resolució Foment també exigeix el percentatge necessari del servei per garantir un rendiment no inferior al 50% de la mitjana de l'any natural anterior a jornada comparable, que fa referència a l'horari i tipus de mercaderia.
Segons el Govern espanyol, una vaga d'aquestes característiques en un sector d'activitat que afecta el desenvolupament econòmic i proveïment de la població, és de "prou entitat" per a marcar uns serveis mínims que evitin un "trencament irreversible" en el sector productiu del país. Foment argumenta que a l'aturar-se el servei cada hora a efectes pràctics les aturades "poden anar molt més enllà del 50%, fins i tot al 100%" de la jornada laboral que consta a la convocatòria.
Sindicats i empreses celebraran el pròxim dilluns una primera reunió, després de l'aprovació el dijous al Congrés de Diputats del Reial Decret Llei de reforma del sector, per intentar evitar les aturades.
Les mercaderies que transiten anualment pels ports de l'Estat espanyol tenen un valor de 375.000 milions d'euros, l'equivalent al 35% del producte interior brut. Segons els treballadors, cada dia d'aturades es deixen de moure mercaderies per valor de 50 milions d'euros. En aquest sentit, els treballadors dels ports de l'Estat comptaran amb el suport de 115.000 estibadors afiliats a l'International Dockworkers Council (IDC), la coordinadora internacional de treballadors de l'estiba, segons informava el sindicat CETM.

LES NACIONS UNIDES EXIGEIXEN AL REGNE D’ESPANYA QUE ATENGUI LES RECLAMACIONS DE LES VICTIMES DEL FRANQUISME
L'ONU vol que l'Estat espanyol reconsideri el Valle de los Caídos. 
L’ONU ha exigit novament a l’Estat espanyol que atengui urgentment les reclamacions de les víctimes del franquisme i de la guerra del 1936-1939. El relator especial per a la promoció de la veritat, la justícia, la reparació i les garanties de no repetició de l’ONU, Pablo de Greiff, ha demanat que es doni prioritat a les exhumacions, que es reconsideri el Valle de los Caídos i que s’anul·lin les sentències arbitràries adoptades durant la Dictadura.
“És necessària una política d’estat decidida que no quedi presa de les tensions i divisions polítiques, però que garanteixi mesures integrades, coherents, ràpides i imparcials, en favor de la veritat, la memòria i la reparació”, ha dit en un comunicat. De Greiff ha recordat que l’Estat espanyol tenia l’obligació d’atendre aquestes reclamacions i posar fi al patiment de les víctimes que encara no saben on són enterrades les restes dels seus familiars. En aquest sentit, ha insistit que er una qüestió de drets humans, i no pas de “política partidista”. De Greiff ha assegurat que la fortalesa d’una democràcia es mesurava, entre altres aspectes, per la capacitat de gestionar les reclamacions vàlides de les víctimes i la capacitat de garantir el dret a la veritat sobre els esdeveniments.
Les declaracions de De Greiff arriben quan va focs dies el Congrés de Diputats va aprovar una proposició no de llei del PSOE que instava el Govern espanyol a ampliar la Llei de Memòria Històrica per exhumar les restes del general Franco del Valle de los Caídos. El relator de l’ONU ha explicat que, si bé aquesta proposició no era vinculant, les seves recomanacions es fonamentaven en normes internacionals de drets humans que sí que eren vinculants.

EL PRECEDENT DE 2014
Fa tres anys, De Greiff va mostrar-se preocupat perquè els tribunals espanyols no investigaven les desaparicions que hi va haver durant la Dictadura. “És especialment sorprenent observar que no s’hagi fet més en favor dels drets de les víctimes”, va comentar després d’una visita oficial a l’Estat espanyol.
També va argumentar la necessitat d’establir una política d’Estat per a reparar la memòria històrica: “No són assumptes de política partidista, sinó de principis i drets generals que concerneixen tothom”.
I va criticar la proposició de llei del PP que retallava la justícia universal perquè era contrària a les recomanacions del Comitè contra la Tortura i al Grup de Treball sobre les Desaparicions Forçades de l’ONU.

EL FUTBOLISTA PIQUÉ VOL CREAR UN DIARI “VERARÇ” I “DIFERENT”
El futbolista del FC Barcelona Gerard Piqué ha anunciat avui, per sorpresa, que vol crear un diari. La pretensió de Piqué és que sigui un mitjà de comunicació ‘diferent, veraç, autèntic i dels jugadors’. Ha assegurat que està fart, en al·lusió al darrer episodi polèmic en què s’ha vist involucrat. Ell mateix l’ha explicat alhora que anunciava la idea de crear un nou mitjà de comunicació.
Segons Piqué, un paparazzi l’hauria fotografiat parlant amb els Mossos d’Esquadra i s’hauria inventat una sanció per excés de velocitat per tal de vendre les imatges. El fet que ha fet enfadar Piqué és que diversos mitjans de comunicació se’n fessin ressò sense contrastar els fets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada