dimarts, 16 de maig del 2017

410) CRÒNICA QUATRE-CENTRES DEU DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

La  fanàtica pujolista i enemiga del poble Meritxell Borràs. 
La Fiscalia es querellarà contra la fanàtica del pujolisme  Meritxell Borràs i Esteve per la compra d'urnes. 
Per suposats delictes de prevaricació, desobediència i malversació. 
La Fiscalia General de l'Estat ordena per primer cop actuar contra un membre del govern de Puigdemont. 
L'Estat espanyol, demandat al TEDH d'Estrasburg per identificacions policials racistes.  
La demanda al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) es produeix després que el Tribunal Constitucional deixes de banda un greu cas d'identificació policíaca amb motivacions racistes per “irrellevant”. 
El número dos del Ministeri d’Interior del Govern espanyol participa en un homenatge franquista José Antonio Nieto va assistir en una jura de la bandera monàrquica espanyola a Dos Torres que va acabar amb una ofrena floral a una creu franquista. 
L'Estat espanyol es gasta 3 milions d'euros en esglésies i capellans de les Fuerzas Armadas. 


[Barcelona (República Catalana) 16/05/2017] 
L’AMIC DEL POBLE  

El fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, ha ordenat al fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, que presenti una querella pels delictes de prevaricació, desobediència i malversació a la Sala Civil i Penal del Tribunal Suprem de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la consellera de Governació de la Generalitat, Meritxell Borràs; el secretari general de la conselleria de Governació, Francesc Esteve, “i contra els qui durant la instrucció resultin igualment responsables".
Segons una nota que ha fet pública la Fiscalia General de l’Estat, la querella és fruit de la publicació de l’acord marc per al subministrament d’urnes al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) el passat 9 de maig que situa com a entitat adjudicatària el departament de Governació. El Fiscal argumenta que l’impuls dels tràmits per a la compra de les urnes vulnera les resolucions del Tribunal Constitucional i s’erigeix com una “pura via de fet” per dur a terme el referèndum.
Des de la Fiscalia s'afirma que la compra d'urnes suposa "donar impuls al procés constituent preordenat a la Resolució 1/XI" del Parlament català que, a parer dels fiscals, és "d'impossible encaix en l'àmbit competencial del Parlament i del Govern de la Generalitat de Catalunya, en l'ordenació territorial de l'Estat, i en els procediments establerts de reforma constitucional i estatutari".
Per tot plegat, la Fiscalia Superior de Catalunya demana al TSJC que obri diligències per aquest cas i que citi amb qualitat de persones investigades, el que abans eren imputats, a la consellera Meritxell Borràs i al secretari general Francesc Esteve. Tot i que caldrà, això sí, que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l'admeti a tràmit.
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat que "hi posarem les urnes i la gent hi posarà els vots. Res d'això no és cap delicte!".
D'aquesta manera, el president Puigdemont al seu compte personal de Twitter ha fet evident el seu suport a la consellera de Governació, Meritxell Borràs, després que la fiscalia li hagi presentat una querella per l'anunci de la licitació de la compra d'urnes per celebrar un referèndum sobiranista.  
El president de la Generalitat ha ironitzat dient que "em pensava que la presentarien pel caos de l'aeroport, que és el que veritablement preocupa la gent. Ànims consellera i secretari general!".
La consellera de Governació, Meritxell Borràs, i el secretari general d'aquesta conselleria, Francesc Esteve, estan acusats dels presumptes delictes de prevaricació, desobediència i malversació.
La Fiscalia considera que l'anunci de la licitació per a la compra de 8.000 urnes "suposa una posada en marxa dels tràmits per portar a terme la convocatòria d'un referèndum vinculant secessionista", contrari als "expressos mandats" del Tribunal Constitucional.

EL REGNE D’ESPANYA, DEMANDAT AL TEDH
La identificació amb criteris racistes el maig de 2013 per part del Cos Nacional de Policia del Regne d’Espanya de Zeshan Muhammad, veí de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès Nord), ha arribat fins al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), amb el suport de SOS Racisme Catalunya i Open Society Justice Initiative. Segons descriu la notícia de Xarxanet.org, la demanda s’ha interposat contra l’Estat espanyol “per no prendre mesures efectives contra les identificacions policials per perfil ètnic, basades en prejudicis sobre el color de pell de les persones.” Els policies van justificar al identificació del veí de Gramenet amb el comentari “Porque eres negro, y punto”.
Segons exposa el comunicat dels denunciants “Poder ser parat i identificat per la policia en qualsevol moment, lloc i situació, simplement pel teu color de pell, és il·legal per constituir una discriminació que atenta a l’autonomia personal i al sentit d’identitat de la persona”, apunta l’advocada Mercedes Melón, que es basa en els fonaments de dret del Conveni Europeu de Drets Humans i el dret a la vida privada, i en la pròpia Constitució espanyola.

HOMENATGE FRANQUISTA A DOS TORRES
El número dos del Ministeri d’Interior del Govern espanyol, José Antonio Nieto, va participar aquest cap de setmana en una jura de la bandera monàrquica espanyola a la localitat de Dos Torres (Còrdova). L’acte va acabar amb una ofrena floral a una creu dedicada als morts del bàndol franquista durant la guerra del 1936-1939, segons que explica el diari Público.
Hi van assistir unes dues-centes persones i havia estat organitzat per l’Ajuntament (governat pel PP) i la base aèria de Morón. Nieto formava part de la comitiva que el presidia, on també hi havia representants de l’Exèrcit de l’Aire i el subdelegat del Govern espanyol a Còrdova, Juan José Primo.
Després de la jura de bandera, la comitiva va presenciar com uns quants militars es van quadrar davant la Creu dels Caiguts, mentre dos civils dipositaven una corona de flors als peus del monument franquista.

ACUMULANT POLÈMIQUES
Aquests darrers dies, a José Antonio Nieto se li acumulen les polèmiques. Abans de participar en aquest acte franquista, va ser esquitxat pel cas Lezo, que investiga la corrupció en l’empresa pública de gestió d’aigua Canal Isabel II de Madrid. Segons que es va publicar en mitjans madrilenys, Nieto va avisar amb antelació l’expresident de la comunitat autonòmica Ignacio González que seria detingut.

L’ESTAT ES GASTA 3 MILIONS D’EUROS EN ESGLÉSIES I CAPELLES DE L’EXÈRCIT ESPANYOL 
Catolicisme de més ranci davant de llibertat i democràcia. L’Estany espanyol es gasta més de 3 milions d’euros en mantenir i pagar els capellans i les esglésies de les Forces Armades del Regne d’Espanya.
L'Estat espanyol va pagar el 2016 més de tres milions d'euros per mantenir l'assistència catòlica a les Forces Armades del Regne, segons publica Eldirario.es. La majoria d'aquests diners es va destinar als sous dels 83 sacerdots de diferent rang que componen l'Arquebisbat castrense. Van suposar 2,75 milions. L'Estat espanyol està obligat per llei a facilitar l'assistència religiosa dels militars des del Concordat amb el Vaticà de 1953. D'aquí l'ús de fons públics, no només per als capellans sinó també per mantenir l'Arquebisbat, l'església catedral i el seminari castrenses a més dels temples catòlics destinats a aquest servei militar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada