diumenge, 30 d’abril de 2017

399) CRÒNICA TRES-CENTES NORANTA NOU DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA


Il·lustració de l'Exèrcit de l'Aire sobre la batalla de Terol (15/12/1937-19/01/1938).
L'Exèrcit de l’Aire espanyol il·lustra el seu web amb imatges i biografies d'aviadors colpistes.
Defineixen a alguns soldats com experts en “bombardejos nocturns a gran distància”, capaços de lluir-se combatent “l'enemic”. 
Caos a l’aeroport del Prat de Llobregat. 
Llargues cues a l’aeroport del Prat pel nou control de passaports. 
Nombrosos viatgers denuncien aglomeracions, retards al vols i la manca d'agents de policia espanyola a través de les xarxes socials. 


[Barcelona (República Catalana) 30/04/2017] 
L’AMIC DEL POBLE 

A la categoria 'Aeronautas' de la web de l'Exèrcit de l'Aire espanyol hi ha 49 publicacions, 34 de les quals són militars franquistes. Als textos apareixen qualificatius d'elogis i biografies d'alguns d'ells. Segons la informació publicada per eldiario.es, els textos estan farcits de literatura èpica i retrats. Per exemple, el text defineix a un d'ells com un militar "de valor extrahumà" i "actuació heroica" que lluita al costat de Franco amb l'ajuda de Hitler. També parlen d'un altre com un soldat expert en "bombardejos nocturns a gran distància", capaç de lluir-se combatent "l'enemic". A part de tot això, el web il·lustre el cop d'estat contra la Segona República espanyola com un "Alçament" i "Moviment Nacional".
Eldiario.es s'ha posat en contacta amb el Ministeri de Defensa del Govern del Regne d’Espanya i fonts internes d’aquest han explicat que els qualificatius elogiosos pels colpistes s'han fet "en funció dels seus mèrits com a pilots i no per la ideologia". Defensa ha volgut treure ferro a l'assumpte i ha afirmat que les biografies es basen en l'arxiu històric i cultural de l'Exèrcit de l'Aire i "és la primera vegada que algú emet un comentari negatiu de les mateixes".
Arran d'aquesta publicació, diferents col·lectius i organitzacions han expressat el seu rebuig a través de diferents plataformes, com ara l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica (ARMH) ha explicat que "aquests adjectius, suposadament escèptics, són franquistes fins a la medul·la". 

CAOS A L’AEROPORT DEL PRAT PELS PASSAPORTS
Llegim a VilaWeb que l’aeroport de Barcelona-Prat de Llobregat acumula tres dies de llargues cues i aglomeracions a la zona de control de passaports. Des del 7 d’abril, i en aplicació de les noves mesures antiterroristes, tots els passatgers europeus que viatgen dins de l’espai Schengen han d’ensenyar el document d’identitat o el passaport als agents de fronteres. Amb l’augment d’operacions per aquest pont del Primer de Maig, 866 moviments previstos avui  i 949 operacions demà, la feina s’ha multiplicat i els agents de la policia espanyola no donen l’abast.
A través de les xarxes socials, nombrosos passatgers han denunciat cues de fins a dues hores, la sortida amb retard de moltes aeronaus i, fins i tot, la pèrdua de vols o connexions. També han carregat contra la manca d’efectius de la policia espanyola amb només una caseta en funcionament, amb dos agents, de les quatre disponibles per fer la comprovació dels passaports.
Segons VilaWeb fonts de la policia espanyola han reconegut el col·lapse que es va produir especialment ahir dissabte al vespre i avui diumenge al migdia. “En els dos casos han arribat vuit vols de cop i hem tingut problemes amb documentació falsa de diversos passatgers, a banda d’algun altercat”, han detallat des del cos policial. Han explicat que amb l’entrada en vigor del nou control de passaports s’haurà de reforçar el servei de policia. “Sobretot en dies de màxima afluència com aquest cap de setmana o durant les vacances d’estiu”, han dit.
Des d’AENA han recalcat que el control fronterer depèn exclusivament del Ministeri de l’Interior espanyol i dels efectius disponibles de policia. Tot i això, han afirmat que els problemes han estat puntuals i que l’aeroport “opera amb total normalitat, sense retards destacables ni cancel·lacions”. Des de Vueling han corroborat aquesta versió i no consta cap incidència avui als seus vols, segons VilaWeb.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada