dimecres, 1 de març del 2017

Un jutjat força l'ingrés a presó d'un jove condemnat per les protestes de Can Vies

Malgrat que la pena és inferior a dos anys de presó, el jutge Francisco Seseña ha ordenat l'entrada al centre penitenciari La Model al·legant l'existència d'una pena-multa contra l'acusat en territori francès  
Concentració en suport a l'ara empresonat, J. C. M., i les altres dotze persones que van ser detingudes amb ell en un portal del carrer de Guadiana durant els fets de Can Vies, el dia que van ser jutjades, l'abril de 2015.













DIRECTA 01/03/2017  
Jesús Rodríguez  
 
Un jove detingut el 28 de maig de 2014 durant la tercera nit de protestes pel desallotjament del centre social Can Vies, al barri barceloní de Sants, ha ingressat al centre penitenciari La Model de Barcelona. Res feia pensar que J.C.M. acabaria entre reixes, atenent el criteri general de la justícia en aquests casos: les penes inferiors a dos anys de presó no són d'obligat compliment si no consten antecedents. Francisco Seseña, jutge titular del jutjat del penal número 15 de Barcelona, ha fet una peculiar interpretació de la norma i considera que l'existència d'una pena-multa prèvia contra l'acusat en territori francès --dictada per un jutjat de Lió-- és suficient argument per a empresonar-lo. L'advocat del jove havia demanat la suspensió de l'execució fins que no es resolgués la petició d'indult presentada davant del Ministeri de Justícia espanyol.
J.C.M. va ser detingut a l'interior d'una escala de veïns del carrer de Guadiana, conjuntament amb altres dotze persones --cinc d'elles de Cerdanyola del Vallès--, quan fugia de les càrregues policials. Durant el judici va negar les acusacions d'haver llançat objectes contra el cordó policial, però el jutge només va donar credibilitat al testimoni dels antiavalots i els policies de paisà. Les tretze persones acusades van ser condemnades a un any de presó per un delicte d'atemptat contra l'autoritat, i vuit d'elles a sis mesos addicionals per desordres públics, també l'ara empresonat. Malgrat un còmput total d'un any i mig de presó, que no supera el llindar dels dos anys, el jove ha estat privat de llibertat. La rigidesa judicial contra aquest encausat contrasta amb el cas d'Iñaki Urdangarin, qui amb una sentència de 6 anys i 3 mesos de presó podrà esperar la decisió definitiva del Tribunal Suprem des del seu domicili de Suïssa, sense l'aplicació de cap mesura cautelar de privació de llibertat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada