divendres, 3 de març del 2017

L’Ajuntament de Verges s'activa per lluitar contra el racisme en l'esport

L'equip de futbol del Verges, amb Idi Diao, segon per la dreta.
Els retrets de jugadors del Sarrià contra un futbolista negre del club local fan actuar el govern local  
L'alcalde aposta per promoure valors en l'esport de base  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 03/03/2017 
Verges (Baix Empordà).-  

Llegim en la premsa convencional comarcal que l'alcalde de Verges (Baix Empordà), Ignasi Sabater, es reunirà amb els responsables dels clubs esportius locals per coordinar una campanya per combatre les actituds racistes i fomentar els valors en l'esport de base. L'anunci va arribar l'endemà que assistís, al camp de futbol, al partit entre el Verges i el Sarrià, on dos jugadors del conjunt visitant van amenaçar d'“enviar a l'Àfrica a hòsties” Idi Diao, un futbolista senegalès que juga al club vergelità, en la quarta catalana.
No és el primer cop que li succeeix. Diao, de fet, admet que està “cansat” que li diguin de tot als camps pel color de la pell. Però com que ja no es tractava de crits provinents de l'anonimat de la graderia, després del partit Sabater va fer el pas d'anar a trobar el col·legiat i preguntar-li per l'episodi, que no es va saldar amb cap amonestació verbal ni en forma de targeta groga o vermella. El col·legiat, segons l'alcalde, va anar a buscar el futbolista del Verges per excusar-se. Però més enllà d'això, Sabater creu que cal posar fil a l'agulla des dels estaments esportius. “La Federació Catalana de Futbol i els seus àrbitres hi tenen molta culpa, perquè us ompliu la boca de joc net i respecte, i inicieu mil campanyes, però quan s'ha d'actuar amb duresa no es fa. Prou demagògia i més valentia”, censurava diumenge.
Des del Consistori, a banda de les actuacions dels organismes esportius, volen passar a l'acció. “L'esport és un valuós factor d'integració familiar i social” i un “mirall” per als infants que presencien els partits i s'inicien en la pràctica de l'esport. Per això es volen reunir amb els responsables dels clubs, també amb el del futbol de base L'Empordanet, el de bàsquet, el ciclista i la penya excursionista de l'Espardenya, per promoure un debat crític i buscar-hi solucions.
Des del club de futbol felicitaven el Sarrià per la victòria però es fan creus que tot sovint es repeteixin els insults pel color de la pell de Diao. Creuen que “s'han de prendre mesures” perquè els insults discriminatoris no quedin impunes, davant els ànims que desenes de persones han expressat cap al futbolista del club.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada