divendres, 3 de març del 2017

L'ACA qüestiona el pla del cicle de l'aigua per a la Platja de Pals

La regidora d'Urbanisme exposa que fa esmenes que es corregiran en un nou document  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 03/03/2017 
Pals (Baix Empordà).- 

Llegim en la premsa comercial comarcal de l'Ajuntament de Pals (Baix Empordà) celebrarà avui al vespre un ple extraordinari demanat per l'oposició per tractar, de nou, el tema estrella d'aquest mandat: el desenvolupament urbanístic a la Platja de Pals. El cas concret, ara, és un informe de l'Agència Catalana de l'Aigua de resposta al pla especial urbanístic del cicle de l'aigua del sector de la Platja de Pals, és a dir, als àmbits urbanístics de Puig Padrós, Interpals, Paratge Rodors i Pineda. En aquest document, l'ACA qüestiona, per exemple, els càlculs fets pel drenatge de les aigües pluvials o que no s'ha tingut en compte el Consorci de la Costa Brava i la Mancomunitat Intermunicipal de Palafrugell, Begur, Pals, Regencós i Torrent pel que fa a l'abastament d'aigua si es desenvolupessin els quatre sectors.
La regidora d'Urbanisme, Maite Servià, ha exposat que l'informe de l'ACA aporta esmenes al pla especial de l'aigua, que s'inclou dins del pla parcial de Rodors i Roca Blanca que promouen les societats Zanax SL i Pals Golf Residencial SA. I ha concretat que, per exemple, ara ja es consulta amb el Consorci i la Mancomunitat, que arran de les qüestions plantejades per l'ACA es redactarà un pla especial del cicle de l'aigua a la Platja de Pals renovat i s'entregarà de nou a l'Agència. Servià ha concretat que aquest informe és «molt tècnic i ens limitarem a fer el que diguin els diferents organismes» i ha afegit que és com d'altres que ha rebut el pla amb esmenes, o d'altres que han estat favorables. En tot cas, ha concretat que «no avançarem sense tots els informes», però ha insistit que l'informe de l'ACA és habitual dins la tramitació urbanística.
L'oposició --Compromís amb Pals i PSC-- no creu que aquest document de l'ACA sigui de «tan poca importància», ha exposat la socialista Marisol Perea, que ha afegit que van tenir coneixement de l'informe el gener, quan van consultar els registres d'entrada a l'Ajuntament del mes de desembre. Perea ha manifestat que l'oposició vol saber què passa amb l'afectació amb la Mancomunitat i si els serveis tècnics municipals van fer alguna objecció al pla del cicle l'aigua.
El desenvolupament urbanístic a la Platja de Pals és vigilat amb lupa i és motiu d’oposició per l'afectació urbanística que denuncien els grups de l’oposició municipal i col·lectius ecologistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada