divendres, 17 de març del 2017

Exposició ‘Fam i guerra a Catalunya’ a Morellàs i les Illes

La inauguració d’aquesta exposició, cedida pel Museu Etnològic de Barcelona, tindrà lloc aquest divendres a les 18:30h i es podrà veure fins el 3 d’abril a la Casa per Tots  








TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 17/03/2017 
Morellàs i les Illes (Vallespir).-  

La Casa de la Generalitat a Perpinyà i l’Ajuntament de Morellàs i les Illes (Vallespir) presenten l’exposició titulada ‘Fam i Guerra a Catalunya’. Es tracta de reproduccions de fotos i de documents que intenten fer entendre el que va ser la vida quotidiana al Principat de Catalunya durant la Guerra Civil (1936-1939) i fins el 1959, quan la població catalana havia de sobreviure al conflicte armat, a la repressió política i a la penúria.

La inauguració d’aquesta exposició, cedida pel Museu Etnològic de Barcelona, tindrà lloc avui divendres a les 18:30h i es podrà veure fins el 3 d’abril a la Casa per Tots.

Morellàs i  les Illes, un municipi del Vallespir que va veure passar moltes persones refugiades el febrer de 1939, és un dels indrets on la gent té una memòria particularment sensible pel que fa a la història del poble del Principat de Catalunya en el segle XX.
La Casa de la Generalitat i l’Ajuntament de Morellàs i les Illes inicien així una relació bilateral que, mitjançant una convenció que serà signada durant l’acte d’inauguració de l’exposició, els portarà a organitzar conjuntament actes culturals en català i a promoure la llengua catalana al territori municipal. Un acord d’aquest tipus ja ha estat signat l’any passat amb els ajuntaments de Ceret (Vallespir), Elna (Rosselló) i Pesillà de la Ribera (Rosselló).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada