divendres, 24 de març del 2017

Entitats ecologistes i naturalistes creen una nova plataforma contra la construcció del gasoducte MidCat

Obres del MidCat 
Les associacions que la promouen asseguren que el projecte d'interconnexió entre la península Ibèrica i l’hexàgon francès s'ha reactivat i amenaça el territori. 
El MidCat té un impacte similar al del TAV o la MAT. 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 24/03/2017 
Figueres (Alt Empordà).- 

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies diverses entitats ecologistes i naturalistes s’ha unit i han creat una nova associació anomenada Plataforma Resposta al MidCaT en contra del projecte de gasoducte que interconnectarà la península ibèrica amb l’hexàgon fancès a través de les comarques gironines.
Les associacions que impulsen aquesta iniciativa asseguren que la tramitació de la infraestructura es va inicia el 2007 però que el 2010 el Govern francès ho va “paralitzar”. A la banda sud catalana, expliquen, la seva construcció es va iniciar al 2011 amb el tram comprès entre Martorell (Baix Llobregat) i Hostalric (Baix Montseny, la Selva). “Ara, el projecte es reactiva per completar el tram fins a Figueres”, asseguren. Pet les entitats, el projecte “amenaça el territori” i ja han iniciat una recollida d’adhesions. De moment, compten amb el suport d’organitzacions com Som Energia o l’Associació Catalana d’Enginyeria Sense Fronteres.
La plataforma iniciarà una campanya per donar a conèixer el projecte avui divendres al Casal Popular del Pla de l’Estany, a Banyoles, amb una xerrada debat i una exposició sobre els efectes de la construcció del primer tram, que serà itinerant.
La nova plataforma es va constituir el 9 de febrer de la mà d’entitats com la Xarxa per la Sobirania Energètica (XSE), l’Associació de Naturalistes de Girona (ANG), IAEDEN-Salvem l’Empordà, Bitxacs de la Universitat de Girona (UdG), l’Observatori del Deute de la Globalització (ODG), l’Assemblea de Joves del Gironès i Ecologistes en Acció (EeA), així com diverses persones a títol individual.
L’objectiu: fer visible el rebuig a aquesta infraestructura i reivindicar “una transició energètica més respectuosa amb l’entorn i les persones”. 

MidCat, IMPACTE SIMILAR AL TAV O A LA MAT
Asseguren que el projecte, que es va començar a tramitar fa deu anys, té un impacte similar al del TAV o la MAT, que consideren el germà “bessó” d’aquest gasoducte.
Segons expliquen, fa set anys el Govern francès va paralitzar-lo però les obres al Principat de Catalunya van iniciar-se al 2011, amb el primer tram entre Martorell i Hostalric. Les entitats alerten que el projecte s’ha tornat a reprendre i que ara es vol abordar un nou tram fins a Figueres. Temen el seu impacte i volen mostrar els efectes que ja ha tingut als territoris on s’ha construït la primera fase.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada