dimecres, 1 de març del 2017

357) CRÒNICA TRES-CENTES CINQUANTA SET DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

El SUP exigeix que Marhuenda deixi de ser comissari honorífic. 
El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna al director de La Razón per una acusació infundada de prevaricació contra un comissari. 
Rajoy continuarà pagant el manteniment de les restes de Franco al Valle de los Caídos. 
El Tribunal Suprem espanyol rebutja el recurs de l'exjutge Baltasar Garzón. 
 
 
[Barcelona (República Catalana) 01/03/2017]  
L’AMIC DEL POBLE  

Llegim a EL TRIANGLE que el Sindicat Unificat de Policia (SUP), majoritari al Cos Nacional de Policia del Regne d’Espanya, ha sol·licitat novament que es retiri la condició de comissari honorari atorgada al director de La Razón, Francisco Marhuenda, durant l'etapa de Jorge Fernández Díaz al capdavant del Ministeri de l'Interior del Govern espanyol. Aquest cop, però, la sol·licitud remesa a Interior es fonamenta en la recent resolució amb què el Tribunal Suprem ha confirmat la condemna imposada al mateix Marhuenda, al periodista Jesús M. Zuloaga i a l'empresa editora del diari, Audiovisual Española 2000 SA, que els obliga a pagar una indemnització de 30.000 euros a l'excap superior de Policia Nacional espanyola al Principat de Catalunya Narcís Ortega. Amb la desestimació del recurs de cassació que havien presentat els condemnats, va esdevenir ferma la sentència condemnatòria dictada per l'Audiència de Barcelona sobre la publicació d'una acusació infundada de prevaricació contra Narcís Ortega. La Razón va dir que havia afavorit Francisco Marco, el director de l'extinta agència de detectius Método 3, amb l'arxivament d'un expedient sancionador amb el qual, en realitat, Ortega no va tenir res a veure.
El SUP fa temps que pressiona perquè es retiri la concessió a Marhuenda, argumentant que va ser "una vergonya" i "un acte de nepotisme". De fet, va presentar una querella contra l'exministre Fernández Díaz per prevaricació, donat que observa només "motius personals" en la distinció. Ara insta a Interior a actuar basant-se en una sentència ferma que confirma l'atemptat contra l'honor del comissari Ortega i evidencia, segons el SUP, "els demèrits" i "la improcedència de la concessió", en contrast amb allò que consta al règim de personal de la Policia Nacional, que permet atorgar condicions de membre honorari del Cos a persones externes que hagin destacat "pels mereixements contrets en virtut de la tasca realitzada a favor del mateix".
El director de La Razón i l’exministre de l’Interior formen part del mateix pinyol, proper al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy. Sota l’autoritat de Fernández Díaz s’han atorgat altres controvertides distincions, com la Creu de Plata de la Guàrdia Civil a la Verge dels Dolors o condecoració policial a Nostra Senyora Maria Santíssima de l’Amor.  

EL TRIBUNAL SUPREM AMB EL FRANQUISTA VALLE DE LOS CAÍDOS 
https://www.racocatala.cat/imatges/articles/news/6/valle-caidos.jpg
El Govern espanyol seguirà pagant la conservació de les restes mortals del general Franco i el fundador del feixisme hispà José Antonio Primo de Rivera al Valle de los Caídos. Així ho ha dictaminat el Tribunal Suprem del Regne d’Espanya després d'haver desestimat el recurs contenciós-administratiu que l'exjutge Baltasar Garzón i els advocats Manuel Ollé i Eduardo Ranz van presentar per exhumar els cossos del dictador Francisco Franco i el fundador de Falange Española José Antonio Primo de Rivera del Valle de los Caídos.
"Que l'Estat obligui les víctimes de la Dictadura a mantenir amb els seus impostos la tomba del dictador és una forma de maltractament, fet que mai es consentiria amb les víctimes d'altres delictes greus com el terrorisme", ha dit el president de l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica (ARMH) Emilio Silva en conèixer la notícia.
Des de l'ARMH i d'altres entitats memorialistes lamenten la decisió del Suprem. Per la seva banda, Silva ha recordat que el Valle de los Caídos és un "monument que se sosté amb fons públics i es dedica a mantenir la memòria d'un dictador qualificat de genocida per diferents organismes de l'Alt Comissionat de l'ONU per als Drets Humans".  

LA FOSSA COMUNA MÉS GRAN DEL REGNE D’ESPANYA
Inaugurat l'any 1959, el Valle de los Caídos va ser erigit com un monument franquista a “la reconciliació”. Amb tot, la Dictadura no va dubtar a profanar tombes i fosses de víctimes de la Guerra Civil --tant republicanes com franquistes-- per omplir el mausoleu on després enterrarien el dictador. Gairebé 60 anys després, encara no hi ha un cens públic dels cossos de les persones que van ser traslladades allà i, mentre milers de familiars lluiten per recuperar les restes dels seus familiars, el Valle de los Caídos segueix sent la fossa comuna més gran dl Regne d'Espanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada