dijous, 16 de febrer del 2017

Presentacions a Catalunya del llibre ‘La izquierda ante el colapso de la civilización industrial: apuntes para un debate urgente’, també a Girona el 24 de febrer

L’autor, Manuel Casal, tracta sobre l'estat de la qüestió energètica, del que creu que no donarà treva a la nostra civilització. 
Apunta que, només uns pocs i minoritaris moviments, han pres plena consciència d'aquest rumb suïcida alertat amb urgència per la ciència. 
El col·lapse pot ser catastròfic i queda molt poc temps per evitar-ho. 
Aborda l'aspecte polític de la transició urgent a un món pospetroli  i pensa que les pretensions de les esquerres polítiques i socials majoritàries són inviables en un context d'irremeiable col·lapse energètic. 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 16/02/2017 
Girona (Gironès).- 

Presentació a Girona el divendres 24 de febrer del llibre ‘La izquierda ante el colapso de la civilización industrial: apuntes para un debate urgente’, de Manuel Casal Lodeiro, pel mateix autor serà uns dies per Catalunya on farà diverses presentacions (el dimarts 21 a Contabandos de Barcelona, el dimecres 22 al Centre Cívic Sant Joan de Vilanova i la Geltrú i el dijous 23 a Granollers).
Quines possibilitats tenim per trencar amb la dependència de l'energia no renovable? És possible seguir la senda del creixement i de l'Estat del Benestar, alhora que s'instaura un model de desenvolupament sostenible? En definitiva, és possible iniciar una transició política cap a un món pospetroli?
A partir de les conclusions que recull en el seu darrer llibre, ‘La izquierda ante el colapso de la civilización industrial: apuntes para un debate urgente’, Manuel Casal ens il·lustra sobre l'estat de la qüestió energètica, tema del qual n'és un gran coneixedor i del que creu que no donarà treva a la nostra civilització. Apunta que, només uns pocs i minoritaris moviments, han pres plena consciència d'aquest rumb suïcida alertat amb urgència per la ciència. El col·lapse pot ser catastròfic i queda molt poc temps per evitar-ho.
Aquest assaig aborda l'aspecte polític de la transició urgent a un món pospetroli. Defensa que les pretensions de les esquerres polítiques i socials majoritàries són inviables en un context d'irremeiable col·lapse energètic. L'obra es converteix en una crida urgent per a la conversió de les esquerres en una força capaç de defensar un nou model de civilització: molt més simple, molt més local i molt més just.
Manuel Casal Lodeiro és llicenciat en Informàtica per la Universitat de Deusto i consultor de projectes d'Internet. Divulgador del concepte de Pic del petroli (peak oil), és activista, escriptor i artista de diverses obres, com dibuixos, infografies, foto-manipulacions, collages, etc. que recull en el bloc Casdeiro gràfica:
Casal també participa en la implementació de diverses monedes socials que poden servir com a model per a la Turuta vilanovina. Formà part del diseny de la moneda Revo, de la revista 15-15-15, de la Costavale, que s'utilitza a la Costa da morte de Galícia, i de la Galeuro, nascuda per ser utilitzada entre els membres de l'Associació cultural Fillos de Galicia.
Més info aquí: 
Fa un temps va sortir una ressenya crítica sobre aquest llibre, com a contribució al debat entre l'esquerra i els paradigmes de l'autonomia:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada