diumenge, 19 de febrer del 2017

Campanya de sobres anòmins amb fulla d’afaitar contra associacions de la tauromàquia



L’enveloppe reçue au siège de l’Adac, avec une lame de rasoir à l’intérieur.
L’Adac de Ceret rep un d’aquests misteriosos sobres i ho denuncia a la Gendarmeria  








TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 19/02/2017 
Ceret (Vallespir).- 

Llegim en el diari L’INDÉPENDANT que com en altres associacions taurines a l’Estat francès, l’Association des aficionados cérétans (Adac), de Ceret (Vallespir), ha rebut un sobre amb un navalla d’afaitar, cosa que ha provocat que el col·lectiu taurí hagi denunciat el fet a la Gendarmeria.
Dos responsables de l’associació taurina de Ceret al obrir el sobre de correus es trobà amb la  desagradable sorpresa, una petita fulla d’afaitar en la solapa a nivell de l’obertura del paper ensobrat. Qui va obrir la missiva anònima ho feia amb un obrecartes i no es va fer mal.
El sobre verd, prepagat, data del 3 de febrer i s’adreça a la seu dels organitzadors a Ceret de les curses de toros, encara que el destinatari sigui Arène de Céret. No hi ha cap missatge en la missiva, en blanc. 

DEL SUD-OEST AL SUD-EST
Des de fa quinze dies s’han adreçat al menys una vintena d’aquests sobres anònims a diversos actors del món francès de la tauromàquia. Segon senyala L’INDÉPENDANT l’Observatori Nacional de les Cultures Taurines (ONCT); les direccions de les arenes d’Arle, Nimes, Besiers, Lunel, Baiona, Lo Mont de Marsan, Vic de Fesensac i Castèurainard; els toreros Juan Bautista, Julien Lescarret i Richard Milan; el banderiller Marco Léal; el cronista taurí Jacques Durand (sobre rebut al seu editor L’atelier Baie); l’amo de la manada Margé; l’alcalde de Rodilhan, Serge Reder; el Museu taurí de Besiers, com també l’empresari taurí Simón Casas (que genera entre altres les arenes de Madrid), han rebut el mateix correu. A Alèts, al Gard, un membre de la comissió taurina de la ciutat s’ha fet mal als dits a l’obrir el sobre anònim. L’ONCT, en unes  declaracions del seu president, André Viard (que va rebre el sobre dirigit a l’associació taurina), deplora aquestes accions que ell pensa que podrien ser obra d’alguna persona fruit de la que en diu «radicalització d’una franja extrema anti-taurina». «No puc imaginar» que aquests actes sigui fruit de plantejaments «de les associacions anti-taurines clàssiques, i si en fos el cas, caldria que elles mateixes en denuncien aquestes pràctiques», afirma l’Observatori, tot aprofitant el fet per proclamar demagògicament que «han fracassat les protestes anti-taurines habituals organitzades a France en 2016». 

EL COMITÈ RADICALMENT ANTI-CORRIDES S’OPOSA A L’ENVIAMENT DELS SOBRES   
Segons L’INDÉPENDANT, en un comunicat, el Crac (Comité radicalement anticorrida) ha «condemnat» aquesta pràctica. 

ELS TAURINS ANUNCIEN DIVERSES DENÜNCIES ALS JUTJATS  
L’ONCT anuncia que s’han fet denúncies judicials a Arle, Baiona i Bordeus, a fi «que sigui oberta una investigació a partir de diligències i les corresponents imputacions penals que se’n derivin». Segons aquestes denúncies, tots els enviaments postals han sortit del departament del  Gard (Lleguadoc, Occitània). Els jutjats de Nimes podrien ser els que centralitzin el conjunt  de les investigacions i les recerques.
A nivell local, l’Adac ha fet una denúncia pròpia a la Gendarmeria de Ceret.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada