dimecres, 4 de gener del 2017

Un soci de Jordi Pujol Ferrusola exercia les suposades pressions a la Moncloa per obtenir finançament

Els aliats de l’empresari Jordi Pujol Ferrusola, destapats 






TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 04/01/2017 
Bolvir (Baixa Cerdanya).-  

Llegim a EL TRIANGLE que segons el diari El Mundo s’ha destapat aquelles persones que, des del govern de José María Aznar o el seu entorn, van facilitar negocis de Jordi Pujol Ferrusola,. Segons aquesta informació, l’empresari Jordi Pujol Ferrusola va rebre finançament públic gràcies a les pressions que va exercir sobre la Moncloa el seu soci José Herrero de Egaña López del Hierro, nebot del marit de l'actual ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal. José Herrero de Egaña i Jordi Pujol Ferrusola compartien interessos a la societat Ibadesa, que segons la UDEF és el nucli d'una trama emprada amb "finalitats criminals" i va rebre el suport d'organismes públics espanyols per iniciar projectes al Gabon i al Marroc.
Un informe implica amb aquesta obtenció de fons públics Juan Costa, ministre de Ciència i Tecnologia entre el 2003 i el 2004, i José Manuel Fernández Norniella, exsecretari d'Estat de Comerç. Així mateix, destaca que Jordi Puig, germà de l'exconseller de la Generalitat Felip Puig, participava en les empreses regades. Indica que es van concedir "crèdits previs per finançar projectes" i detecta "una connexió directa i evident" entre les comissions obtingudes per Jordi Pujol Ferrusola i fons facilitats per Espanya per finançar alguns dels seus projectes a l'estranger. A més, descriu que es van repartir comissions mitjançant "relacions triangulars" entre diverses societats mercantils, entre les quals Iniciatives, Marketing i Inversions i Ascot Inversions, que es creu que van servir perquè Jordi Pujol Ferrusola i Jordi Puig Godés, respectivament, es lucressin personalment. 
Com a fet cridaner, grans companyies internacionals van utilitzar els serveis de Jordi Pujol Ferrusola i Jordi Puig, tot i que no tenen "la formació necessària en matèria d'enginyeria i arquitectura civil de cap mena". Segons recull El Mundo, la xarxa societària vinculada a Jordi Pujol Ferrusola va servir per efectuar "actes de corrupció en el comerç internacional per assolir finalitats societàries". 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada