dissabte, 7 de gener del 2017

Es cobreix la rassa on es van trobar restes de la muralla de Cadaqués

L'Ajuntament diu que està a l'espera d'un informe per decidir on vol reubicar els contenidors soterrats que van posar al descobert la troballa patrimonial  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 07/01/2017 
Cadaqués (Alt Empordà).- 

Llegim en la premsa convencional que la zona on es va localitzar part de la muralla del segles XVII a Cadaqués (Alt Empordà) s'ha cobert de terra. El regidor d'Urbanisme, Santi Sanés, ha explicat que s'ha pres la mesura per protegir l'espai i que estan a l'espera d'un informe de l'arqueòloga per decidir què fan amb els contenidors soterrats que s'havien d’ubicar en aquest punt, a la plaça Es Portal. De fet, des dels serveis territorials de Cultura de la Generalitat ja van confirmar al Diari de Girona fa unes setmanes que la instal·lació no es podria fer en aquesta zona tot i que Sanés diu que encara no han decidit què faran.
La setmana passada va visitar la zona l'arqueòloga Anna Maria Puig i es va decidir tapar el forat que s'havia fet per posar els contenidors i arran del qual es va localitzar el tram de la fortificació del segle XVII. Tal i com va explicar el director de Cultura a Girona, Francesc Ten, els arqueòlegues van analitzar les restes i i van concloure que es tractaria d'un revellí, una fortificació triangular utilitzada per a protegir del foc creuat. En concret, creuen que podria datar d'entre els segles XVII i XVIII. Així ho constatarien també uns plànols francesos amb els que s'ha contrastat la troballa. Per això, va assegurar que no es podrien instal·lar allà i que caldria veure si ho podien fer al costat, si no apareixen noves restes i si hi ha suficient espai. En aquest sentit, Sanés assegura que encara no hi ha res decidit. «Esperarem a tenir l'informe de l'arqueòloga per decidir què fem, si els posem en un altre lloc o mirem de situar-los al costat», explica.
El nucli urbà antic de Cadaqués estava emmurallat a l'època medieval i la moderna tot i que  sembla no se'n conservarien massa restes, cosa que va valuosa la troballa del revellí a Es Portal.
De l'antiga muralla medieval, precisament, en queda la torre des Baluard i un dels portals, el que donava accés al recinte fortificat des de la platja del poble. Aquesta, a diferència del tram localitzat ara, dataria d'entre els segles XIII i X. També hi hauria construccions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada