dijous, 1 de desembre del 2016

Absolen Josep Garganté i un membre de Tras la Manta perquè el metge diu que mai va denunciar els fets

Sindicats de la Guàrdia Urbana de Barcelona i un líder de PxC provoquen incidents a la Ciutat de la Justícia en enfrontar-se a la concentració de suport a les dues persones que havien de ser jutjades. 
Els policies, acompanyats d'un dels líders de PxC Jordi de la Fuente, s'han apropat amb cartells i crits de "Garganté dimissió" en el moment en el qual aquest pretenia parlar als mitjans de comunicació. 
El portaveu del Sindicat Popular de Venedors Ambulants Aziz Faye s'ha ratificat en declaracions a la premsa en què el jove manter va caure per les empentes de la policia. 
Josep Garganté demana que hi hagi dimissions i conseqüències davant d'aquests fets perquè "setze agents de la Guàrdia Urbana van ser destinats a l'elaboració d'uns atestats que avui s'ha demostrat que eren un muntatge policial" 

 
DIRECTA 01/12/2012 
Redacció 
Al centre amb casc de moto al braç, Jordi de la Fuente, un dels líders de PxC, anteriorment MSR, present a la concentració reclamant la dimissió de Josep Garganté 
Des de les nou del matí d'aquest dijous, hi havia dues concentracions a la porta de la Ciutat de la Justícia de l'Hospitalet de Llobregat: una de Tras la Manta i la CUP-Capgirem Barcelona en suport al regidor del consistori barceloní Josep Garganté i a l'activista solidari amb els manters Esteban, i una altra convocada per sindicats de la Guàrdia Urbana de Barcelona. La primera, s'ha situat davant la porta principal i ha arribat a aplegar un centenar de persones. L'altra, formada per agents de paisà s'ha col·locat en primera instància al lateral esquerra de l'accés al complex judicial i ha comptat amb la complicitat dels sindicats policials SAPOL i CSIF.
Al principi tot transcorria amb normalitat, però al cap d'uns minuts els policies, acompanyats d'un dels líders de PxC, Jordi de la Fuente --antigament capitanejava la neonazi organització MSR--, s'han començat a apropar amb cartells i crits de "Garganté dimissió". Jordi de la Fuente lluïa a la sivella del cinturó el logo de ZeroZetaAlfa, grup musical de RAC (Rock Against Comunism). Aquest grup és, a la pràctica, la banda oficial del centre social neofeixista CasaPound, amb seu a Roma.
En el moment en què es pretenia començar una roda de premsa de Garganté per explicar el seu posicionament sobre el judici, els policies s'han posat amb els cartells just darrere per ocupar tot l'espai al seu voltant. Aquesta acció ha desencadenat una seqüència d'empentes i cops entre els dos grups, i els policies han acabat arraconats amb la protecció d'una unitat d'ARRO dels Mossos d'Esquadra. Molts anaven encaputxats, amb gorra o amb bragues que els tapaven el rostre. Amb les càmeres de televisió enmig de l'escena, els insults i amenaces han continuat fins que els encausats han entrat a les dependències judicials.
Tan bon punt totes les parts han estat dintre de la sala de vistes s'ha obert el judici oral. El primer a declarar ha estat el metge del centre sanitari Pere Camps, principal testimoni en el procediment. Per sorpresa de tothom, el facultatiu ha assegurat que ell mai havia denunciat els fets, que no tenia cap intenció ni interès de continuar amb aquest procediment. El jutge tot seguit ha mirat l'atestat de la Guàrdia Urbana i ha destacat que la casella 'Denúncia' del document estava marcada amb una creu. El metge ha refermat que ell no va interposar la denúncia. Després de la declaració, el jutge ha decidit anul·lar el judici, i cinc minuts més tard ha dictat una absolució in voce. 
El portaveu del Sindicat Popular de Venedors Ambulants Aziz Faye 
Ja a l'exterior de la Ciutat de la Justícia, el portaveu del Sindicat Popular de Venedors Ambulants Aziz Faye s'ha ratificat en què el jove manter que va caure per les escales de l'estació de metro de Drassanes, que és l'origen dels fets que avui es jutjaven, va prendre mal perquè va haver-hi empentes de la policia i posteriorment els agents s'haurien negat a atendre'l. Van haver de ser els membres del sindicat qui van portar-lo ferit fins al centre sanitari Pere Camps.
"Estem davant d'un muntatge policial que avui ha caigut quan el metge ha reconegut que mai va presentar cap denúncia ni va voler seguir amb aquest procediment judicial", ha reblat Garganté en declaracions a la premsa. El regidor de la CUP-Capgirem Barcelona demana que hi hagi dimissions i conseqüències davant d'aquests fets perquè "setze agents de la Guàrdia Urbana van ser destinats a l'elaboració d'uns atestats que avui s'ha demostrat que eren un muntatge policial". 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada