dimecres, 19 d’octubre del 2016

Nova suspensió del judici a un dels propietaris d'Esfosa acusat d'amenaces racistes durant la vaga del març


A Ramisa se l'ha esperat una hora respecte la que s'havia fixat per al judici 
Josep Ramisa no s'ha presentat aquest cop al jutjat al·legant que pensava que s'havia arribat a un acord amb el comitè d’empresa, que aquest nega. 
La jutgessa ha advertit l'advocat de l'empresari que el 23 de novembre, nova data del judici, si Ramisa no es presenta, la vista es farà igualment sense ell. 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 19/10/2016 
Vic (Osona).-  

Esperant a Josep Ramisa 
Llegim a DIRECTA que aquest matí s'ha tornat a suspendre el judici a Josep Ramisa, industrial del sector porcí i un dels principals propietaris de l'escorxador Esfosa de Vic (Osona). Ramisa està acusat d'unes suposades amenaces racistes a un treballador d'origen subsaharià en el transcurs de la vaga que hi va haver a l'escorxador el 29 i 30 de març passat. Aquesta és la tercera vegada que se suspèn el judici. La primera ja va ser per la incompareixença de Ramisa, la segona perquè acusació i defensa es van voler donar un temps per arribar a una conciliació, que no es va donar, i ara la tercera perquè l'advocat de l'empresari ha dit que aquest es pensava que s'havia arribat a un acord i per això no s'ha presentat al judici.
A Ramisa se l'ha esperat una hora respecte la que s'havia fixat per al judici. Quan ja s'ha vist que no arribava, –entre altres motius perquè, segons ha explicat el seu advocat, era fora de Vic, on s'havia de fer el judici– la jutgessa ha convocat les representants legals de les dues parts i els ha donat veu en una audiència pública. L'advocat de Ramisa ha al·legat que aquest pensava que en una llarga reunió ahir entre comitè i direcció de l'escorxador es pensava que s'havia arribat a un acord que incloïa la retirada de la denúncia per les suposades amenaces racistes. La reunió efectivament hi va ser, va estar sobre la taula deixar el conflicte a zero, a la situació d'abans de la vaga del març. I efectivament, el comitè hauria retirat la denúncia, però la direcció d'Esfosa no va acceptar tot el que se li demanava des de la representació de les treballadores.
La fiscal ha donat suport, en la seva intervenció a l'advocat de Ramisa, ja que ha dit que era interessant sentir la seva declaració. L'advocat de les treballadores, per la seva part, ha fet constar la seva protesta i ha denunciat la indefensió en la qual queden les seves clientes, amb dependència laboral respecte Ramisa, i amb la possibilitat que continuïn sent víctimes de coaccions i amenaces, com de fet van denunciar el mes d'agost passat després d'una tensa reunió entre els tres accionistes principals d'Esfosa, entre els quals hi ha Ramisa, i una representació de la plantilla. Amb tot, la jutgessa ha acabat decretant la suspensió del judici perquè, com la fiscal, considera interessant conèixer la versió de Ramisa sobre els fets denunciats. Amb tot, ha advertit seriosament l'advocat de l'empresari que el 23 de novembre, nova data del judici, si Ramisa no es presenta, la vista es farà igualment sense ell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada