dimecres, 21 de setembre del 2016

L’Ajuntament de Perpinyà anul·la la tradicional fira dels camelots

Foto de les fires de Perpinyà per Sant Martí, l'11 de novembre 
Argumenta que no es pot assegurar la seguretat en un esdeveniment que agrupa tanta gent en un espai reduït 






TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 21/09/2016 
Perpinyà (Rosselló).- 

L’Ajuntament de Perpinyà (Rosselló) acaba d’anunciar que la fira dels Camelots, que enguany estava programada pel 11 de novembre, també ha estat anul·lada “per raons de seguretat”. Segons  Chantal Bruzi, tinent d’alcalde de l’Ajuntament encarregada de la seguretat, “la posició de l’Estat és de que els esdeveniments siguin mantinguts només si es tenen els mitjans per seguritzar-los. En relació amb aquesta fira, és mobilitza massa gent, masses cotxes, masses policies municipals, masses barreres, en un perímetre que no és seguritzable”.
Cal recordar que, cada any, són milers i milers de curiosos que arriben, per passejar als 3,5 km de l’espai del polígon nord de Perpinyà on s’instal·len més de 500 venedors ambulants (camelots) que venen d’arreu de l’hexàgon francès, i que des de fa uns anys, també de Catalunya Sud per vendre els seus productes.  
Segons la regidora no hi ha més solució que anul·lar la fira ja que “no és vol fer-la en un espai més reduït, amb menys camelots, cosa que no tindria cap sentit, ni traslladar-la de data”, ja que “la Fira dels camelots es fa l’onze de novembre, no un altre data”. I recalca, “ja veurem que passa amb la de l’any vinent”.
Així doncs, a causa de les mesures antiterroristes i l’estat d’excepció francès vigent, a poc a poc, s’anul·len els grans esdeveniments, amb el pretext de la seguretat. Cal recordar que aquest estiu ja s’han anul·lat altres esdeveniments al Rosselló, com ara els focs artificials de les festes de Cotlliure i d’altres en els municipis de Barcarès o Canet de Rosselló.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada