dimecres, 21 de setembre del 2016

Forta i creixent oposició a la macrogranja de la Vall de Solius, a Santa Cristina d’Aro

Una de les pancartes de la recent manifestació contra la macrogranja 
L’Ajuntament de Santa Cristina d'Aro repica que els veïns s'han queixat massa tard  







TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 21/09/2016 
Solius/Santa Cristina d’Aro (Vall d’Aro, Baix Empordà).- 

Llegim a EL TRIANGLE que veïnes i veïns de Santa Cristina d'Aro (Vall d’Aro, Vall Empordà) i el Partit Animalista-PACMA de la circumscripció de Girona han mostrat novament durant les darreres hores el seu rebuig a la construcció d'una macrogranja de pollastres d'engreix amb capacitat per acollir 83.500 aus a la Vall de Solius.
L'Ajuntament de Santa Cristina d’Aro troba que les queixes de les veïnes i dels veïns de Solius, que s'ensumen que la macrogranja els restarà benestar, han arribat massa tard. L'enuig d'algunes veïnes i d’alguns veïns es va posar de manifest dilluns passat quan es va celebrar una reunió informativa convocada per l’Ajuntament durant la qual es va anunciar que el projecte anava endavant, per bé que està pendent d'al·legacions de la Generalitat de Catalunya. 
El govern municipal argumenta que la macrogranja no afectarà zones vulnerables ni espais naturals protegits, esgrimint l'obtenció de la llicència ambiental per part del Consell Comarcal del Baix Empordà i la declaració d'impacte ambiental de la Generalitat. 
El Partit Animalista-PACMA, partidari d'aturar el projecte, adverteix sobre l'impacte que estima que causarà en el paisatge de la Vall de Solius i, al contrari de la previsió de la declaració ambiental referida pel consistori de Santa Cristina d’Aro, assenyala que els milers de pollastres generaran cada any 835 tones de gallinassa, excrements que poden filtrar-se i embrutar l'aqüífer de Ridaura, d'on beuen milers d'habitants de la contrada de la Vall d’Aro.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada