dissabte, 17 de setembre del 2016

Del 22 al 25 de setembre de 2016 tindrà lloc a Portbou l'Escola d'Estiu Walter Benjamin

En el marc del 76è aniversari de la mort del filòsof alemany. 
L’exposició ‘Les maletes de Walter Benjamin. Dispositius migratoris’ s'inaugurarà el 24 de setembre a l'Estació Internacional de Portbou. 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 17/09/2016 
Portbou (Alt Empordà).-  
Passatges és el nom del Memorial que l'artista israelià Dani Karavan va realitzar a Portbou en homenatge a Walter Benjamin amb motiu del 50è aniversari de la seva mort. Es va inaugurar el 15 de maig de 1994 

Del 22 al 25 de setembre de 2016 tindrà lloc a Portbou l'Escola d'Estiu Walter Benjamin en el marc del 76è aniversari de la mort del filòsof alemany. L'esdeveniment està organitzat per l'Ajuntament de Portbou i l'Associació Passatges de Cultura Contemporània.
L'Escola d'Estiu és una iniciativa dirigida per Sigrid Weigel (Zentrum für Literatur und Kulturforschung, Berlin), amb la col·laboració de Chantal Benjamin, néta del filòsof, treballadora social i formació en drets humans (Alice Salomon Hochschule Berlin) i Pilar Parcerisas (Associació Passatges).  
Hi participen Gerard Vilar (UAB), Enric Puig Punyet (col·laborador de la revista ‘La maleta de Portbou’), Natàlia Cantó (UOC), Swen Seebach (UAB), estudiants i professors de l'École des Baux Arts (Bordeaux), la Weissensee Kunsthochschule (Berlin), l'Escola Llotja d'Arts i Disseny (Barcelona) i altres artistes residents de la Casa de Velázquez de Madrid, tots ells participants de l'exposició ‘Les maletes de Walter Benjamin. Dispositius migratoris’ que s'inaugurarà el dissabte 24 de setembre, a les 7 de la tarda, a l'Estació Internacional de Portbou. 
El diumenge 25 es conclouran els actes amb la presentació del projecte de declaració de Bé Cultural d'Interès Nacional del Memorial Passatges de Dani Karavan i ofrena floral i discursos oficials al cementiri de la població. 

Tota la informació i inscripcions: http://www.portbou.cat/media/sites/70/Escola-dEstiu-WB-cat.pdf 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada