dijous, 17 de març del 2016

Més de mil estudiants de Secundària es manifesten pel centre de Perpinyà

Barricada al liceu Aragó de Perpinyà
Dos cents a Prada de Conflent
Des de les 7 del matí, les entrades dels liceus Maillol i Aragó estaven tancades i bloquejades amb barricades.
Assemblea general d’estudiants universitaris i de Secundària al campus de la Universitat de Perpinyà
Jornada de lluita estudiantina arreu de l’hexàgon francès contra el projecte de llei El Khonri. 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 17/03/2016 
Perpinyà (Rosselló).- 

Més de mil estudiants de Secundària es manifesten al centre de Perpinyà
En el marc de la mobilització estudiantina universitària i de Secundària d’avui dijous contra la llei El Khomri, els batxillers de Perpinyà s’ha destacat en la lluita des de primera hora del matí. Així, des de les 7 del matí, les entrades dels liceus Maillol i Aragó estaven tancades i bloquejades amb barricades. La policia ha intervingut al liceu Aragó a l’entorn de les 8 de matí per desallotjar l’entrada. Cosa que no ha servit per desmobilitzar l’alumnat en lluita del col·lectiu ‘Jeunes Révoltés’. A les  9 del matí els alumnes dels liceus Maillol i Aragó, en nombre de 500, s’han manifestat pel centre de Perpinyà en una marxa a la que s’ha afegit la manifestació que venia del liceu Picasso, mentre la policia intervenia en diversos llocs del trajecte per intentar dispersar els manifestants. A la marxa dels alumnes del Picasso  s’havia ajuntat la dels del Lurçat. 
Concentració estudiantina al Castellet de Perpinyà
Finalment tothom  s’ha aplegat en la concentració anunciada a la plaça de la Victòria, al peu del Castelet. Tot el matí el centre de Perpinyà era transitada de manera incessant per grups estudiantils. Grups de batxillers anaven i tornaven a l’entorn del liceu Aragó. A les 10 del matí la marxa composada dels alumnes dels quatre liceus esmentats s’ha dirigit vers el liceu Marillac. Finalment, més d'un miler de manifestants s’ha dirigit vers el Castellet, fent-se una gran concentració a les 11 del matí. I a les 13 hores s’ha celebrat una assemblea general a la universitat Via Domitia de Perpinyà amb batxillers i universitaris. 
Concentració estudiantil davant la comissaria de policia a Perpinyà
Al mateix temps una quarantena d’estudiants s’ha concentrat davant la comissaria de policia per demanar l’alliberament de dos manifestants detinguts en el decurs de la marxa. Policies de paisà vigilaven la concentració solidària. 

Mobilització a Prada de Conflent  
A Prada de Conflent, al liceu Charles Renouvier --on cada any es fa la Universitat Catalana d’Estiu--, els alumnes s’ha fet veure amb empenta. L'entrada de l’establiment s’ha bloquejat aquest matí amb una barricada, Els exàmens de llengua del Batxiller han estat fortament afectats. Dos-cents alumnes han format un piquet informatiu mentre l’entorn del liceu era vigilat estretament per la Gendarmeria i agents de la Policia Municipal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada