divendres, 5 d’abril del 2013

El desequilibri que senyala Gent del Ter


Gent del Ter al·lega que l'òrgan rector del parc natural està “desequilibrada a favor de les entitats que s'aprofiten de la figura del parc per als seus negocis” i en detriment d'aquelles “que afavoreixen el parc”.  
El Centre d’Estudis Escalencs queda exclòs de l’òrgan rector del Parc del Montgrí.   

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 04/04/2013 
Torroella de Montgrí (Baix Ter).- 

El grup proteccionista Gent del Ter (GdT) considera que la representació de les entitats i organitzacions en l'òrgan rector del parc natural està “desequilibrada a favor de les entitats que s'aprofiten de la figura del parc per als seus negocis” i en detriment d'aquelles “que afavoreixen el parc”. Segons els seus comptes, el primer grup engloba setze de les entitats que figuren en el projecte de decret de la junta del parc, mentre que el segon grup n'engloba, al seu parer, quatre. Al·leguen que hi ha interessos doblement representats, que cal obrir la representació a entitats de defensa del patrimoni cultural i al sector científic. També defensen que les entitats ubicades al Baix Ter són les que tenen legitimitat, i que la resta haurien de ser només assessores. 
En aquest sentit, el Centre d’Estudis Escalencs (CdEE), que havia demanat en el seu moment pertànyer al òrgan rector del parc com entitat històrica compromesa en la recerca i protecció del patrimoni històric, cultural i natural de l’entorn del Baix Ter i del massís del Montgrí, del qual en forma part l’Escala i Empúries, una escama calcària secundària que es va despendre del Pirineu sobre la plana empordanesa de guix terciari durant el quaternari, com explicava Albert Compte en la seva tesi doctoral i els llibres de text, queda descartat de la tria que fa el departament d’Agricultura de la Generalitat.
La Iaeden i el fòrum l'Escala - Empúries, per la seva banda, també han presentat al·legacions. Creuen que la proposta de composició no és l'encertada. Creuen que amb quaranta membres l'òrgan serà poc efectiu, i que les entitats de patrimoni històric no hi estan representades. El decret, al seu parer, té una mirada miop sobre el territori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada