Temor perquè el fons voltor dels pisos de la Creueta es faci enrere amb els lloguers
El Sindicat d'Habitatge Socialista de Catalunya explica que el nou propietari tindria la intenció de «apujar el preu» respecte al que s'havia acordat prèviament
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (gavarres, Gironès, comtat de Girona) 30/01/2025.- Llegim al Diari de Girona que el contracte pels lloguers assequibles per les famílies que viuen als pisos Barceló, situats al barri de la Creueta de Girona, encara no ha estat firmat pel fons voltor francès. És el que denuncia el Sindicat d'Habitatge Socialista de Catalunya que, a més, tem perquè aquest fons voltor es faci enrere i la situació quedi igual que abans. El Sindicat d'Habitatge Socialista es queixa que el fons voltor està «intentant negociar» amb les famílies uns nous aspectes dels pactats anteriorment perquè «no ho veuen viable econòmicament».
En un principi, l'acord entre llogaters i fons voltor era un preu assequible, d'entre 250 i 350 euros mensuals, i amb una durada de trenta anys. Això era per «totes les famílies que viuen a aquest bloc», que fa més de deu anys que està apuntalat, «independentment de la seva situació». Ara, podria haver canviat, ja que segons el que explica el Sindicat d'Habitatge Socialista el fons voltor hauria proposat «apujar el preu del lloguer» prèviament acordat, i també hauria pressionat per «fer fora la meitat de les famílies».
A més, semblaria que el propietari actual de l'immoble «no és el fons voltor» i que encara ho és «la família Barceló». Tot això, per un contracte d'arres firmat entre les dues parts, que és un acord signat entre comprador i venedor per garantir la compravenda de l'edifici. En aquest sentit, el comprador (el fons voltor francès) hauria pagat una quantitat de diners (un tant per cent del total del preu de l'habitatge), en concepte d'arres perquè el venedor no vengui la casa mentre busca finançament. Així, el Sindicat d'Habitatge Socialista de Catalunya té por que el fons voltor «es retiri» d'aquesta oferta «si no li surten els números». De fet, semblaria que aquest contracte d'arres «venç pròximament».
Amb tot això, també cal recordar que la idea inicial del fons voltor francès era fer una residència per a estudiants a l'edifici un cop rehabilitat, a més de tenir alguns habitatges de protecció social. Els veïns i les veïnes, a més, s'han mobilitzat en algunes ocasions perquè havien rebut l'avís que una empresa especialitzada en les desocupacions havia d'irrompre al barri.
Rehabilitació de l'edifici
El que és segur és que l'edifici es rehabilitarà pròximament després de l'atorgament de la llicència d'obres per part de l'Ajuntament de Girona. De fet, això és l'únic que han pogut confirmar fonts municipals, ja que el consistori no té «constància documental ni de l'acord, ni dels contractes, ni de les condicions de compra acordades entre la propietat actual i la nova propietat».
En tot cas, l'Ajuntament apunta que és una «negociació entre privats», llogaters i propietat, i «ha participat puntualment a petició de les parts». En aquest sentit, l'Ajuntament «ha mediat per aconseguir una solució que satisfaci veïns i nova propietat». Les fonts municipals sí que asseguren que «han sigut els veïns i la nova propietat» els que els han donat a «conèixer que han arribat a un acord per signar nous contractes de lloguer per poder quedar-se a la Creueta després de la rehabilitació de l'edifici».
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada