diumenge, 13 de maig del 2018

Jornada 50 de la Primavera Catalana

La República Catalana congelada per la burgesia nacional catalana que presenta PDeCAT i ERC.   
La solidaritat amb els empresonats d’aquests partits, de l’ANC i Òmnium Cultural no passa d’activitats cada vegada més festives i quasi folklòriques.  
La burgesia nacional i la petita burgesia torna a l’autonomisme de Tarradellas i Pujol per no provocar la ruptura amb la monarquia espanyola hereva de Franco, igual que en 1977, ja que no vol perdre privilegis de classe o incautació espanyola dels seus béns.    
Trobada de familiars i amics dels presos i exiliats catalans (ACDC) amb la gent solidària dels Concerts per la Llibertat de la Catalunya Nord a Sant Esteve del Monestir, al Rosselló.  
Contra la repressió el CDR Girona - Salt planta creus grogues a la llera de l’Onyar. Emanuel Donoso, que ha estat l’únic imputat pel tall de vies del TAV a Girona el 8 de novembre i sobre el qual hi ha una ordre de detenció, va llegir un manifest.   
En Tremps de Flors a Girona els parlaments esmenten els líders independentistes empresonats i els exiliats enmig d'aplaudiments mentre la regidora de Ciutadans decideix abandonar l'acte i critica que la inauguració sigui «un míting separatista». La CUP-Crida per Girona no hi participa perquè no comparteix el model de Temps de Flors.   

 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 13/05/2018   
 Sant Esteve del Monestir (Riberal, Rosselló).-   

Aquest diumenge al matí hi ha una trobada solidària al poble de Sant Esteve del Monestir (Riberal, Rosselló) entre membres de famílies i amics dels presos politiques de la Catalunya Sud, agrupats en l’Associació Catalana de Drets Civils (ASDC), com també dels exiliats, i representants de les entitats de suport que hi ha a la Catalunya Nord, segons informa el diari rossellonès L’Independant.
L’origen d’aquesta iniciativa hi ha els responsables dels Concerts per la Llibertat de la Catalunya Nord, que han lliurat 4.000 euros recollits en el primer concert. En l’acte hi havia diverses associacions solidàries. Abans de dinar hi ha hagur un aperitiu en presència de vinyataires del Riberal, animat pel grup Llamp te Frigui, autor d’un àlbum en homenatge als republicans catalans i espanyols. En els actes d’avui hi ha participat regidors i alcaldes de la Catalunya Nord. 

El CDR Girona - Salt planta creus grogues a la llera de l’Onyar  
Llegim en la premsa convencional gironina que el CDR Girona - Salt va plantar ahir dissabte desenes de creus grogues a la llera de l’Onyar, al costat de la plaça Catalunya de la ciutat de Girona, per “representar la mort de la democràcia i de la llibertat”, segons es va dir en el manifest llegit per Emanuel Donoso, un jove de 26 anys que ha estat l’únic imputat pel tall de vies del TAV a Girona el 8 de novembre i sobre el qual hi ha una ordre de detenció. 

“Ni un pas enrere, construïm la República”  
A més de plantar les creus grogues, els membres del CDR van fixar un mural amb imatges de les agressions policials de l’1-O en el qual es podia llegir: ‘Ni un pas enrere, construïm la República’.
L’acció contra la repressió va ser seguida amb molta atenció pels nombrosos turistes que passejaven pel pont de Pedra i el tram alt de la Rambla i que en molts casos van decidir fotografiar-ho. A més, els activistes van repartir uns fullets en diferents idiomes en què es recordava que al Regne d’Espanya hi ha nou persones en presó preventiva i set a l’exili sense judici acusats d’uns delictes que impliquen violència i que en cap cas han existit i que també hi ha dos artistes a la presó per haver denunciat el rei i la monarquia. 

En Tremps de Flors els parlaments esmenten els líders independentistes empresonats i els exiliats  
Llegim en la premsa convencional gironina que el tret de sortida oficial era l'acte d'inauguració a les escales de la catedral de Girona, amb el rector de la Universitat de Girona (UdG), Quim Salvi, com a pregoner. Els discursos van estar envoltats de records cap als líders independentistes a l'exili i els que estan a la presó. Ho van fer els tres encarregats de parlar: la regidora de Turisme, Glòria Plana; el pregoner, Quim Salvi; i l'alcaldessa, Marta Madrenas. Cada una de les tres intervencions va guanyar aplaudiments quan se citaven els dirigents independentistes empresonats o a l'exili. La major ovació va ser per a l'alcaldessa, Marta Madrenas (PDeCAT), que va recordar i va citar tots els dirigents «honestos que no poden ser aquí», a qui va dirigir una abraçada, i va tenir una atenció especial cap «al nostre ex alcalde i president legítim» Carles Puigdemont, a qui va dirigir una «forta abraçada». 

La CUP-Crida per Girona no hi participa perquè no comparteix el model de Temps de Flors  
Mentrestant, la regidora de Ciutadans, Míriam Pujola, va abandonar el seu lloc enmig de l'acte. Posteriorment va dir que «el govern de Madrenas l'ha convertit en un míting separatista». Va mostrar la seva indignació i va destacar que el govern municipal gironí «està enviant el missatge que només són benvinguts els separatistes» i «exclou tothom que no pensa com ella». 

Hi havia el PSC i el bisbe de Girona  
No hi havia cap representant del PP ni de la CUP-Crida per Girona. Els primers s'havien queixat de l'obstinació de l'alcaldessa pel color groc i els segons perquè no comparteixen el model de Temps de Flors. Sí que hi havia regidors de la resta de formacions: PDeCAT, ERC i PSC. També hi havia el president accidental de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el bisbe de Girona, Francesc Pardo.
La primera a prendre el micròfon va ser Plana. Primer va agrair la feina de les quatre associacions que impulsen l'esdeveniment i va citar cinc noms: Rosa Labayen, Montse Galí, Josep Tarrés, Àngels Artigas i David Marca. També va citar els propietaris que cedeixen els patis i els veïns per la «paciència» per uns dies amb gent de tot arreu. A continuació va apuntar que enguany, a Temps de Flors, hi ha molta flor de color groc, molta ginesta, el color «de la llibertat i la reivindicació» i va lamentar que hi hagi gent a la presó o a «l'exili» per les seves idees.
A continuació, va ser el torn del rector de la UdG, que va fer un discurs amb cinc idees clau. Una, sobre la perseverança a mantenir un esdeveniment ja en 63 edicions i una altra, per aplaudir el «projecte col·lectiu» que representa Temps de Flors. La tercera va girar en torn a l'audàcia que suposa de tirar endavant propostes; la quarta, sobre la importància d'una ciutat universitària; i la darrera, sobre les flors grogues. Aquí, Quim Salvi va exposar que Temps de Flors són dies d'alegria i de gaudir però va dir que no tothom en podrà gaudir, al seu parer una situació «trista i indigna». Salvi va demanar que se segueixin dues premisses: obstinar-se que, malgrat les adversitats, «s'ha de demostrar que el país funciona» i que no s'ha «d'oblidar» i «s'ha de reivindicar la llibertat».
Finalment, va ser el torn de l'alcaldessa, que primer va lloar la tasca de la UdG, amb qui va dir que han de seguir anant de la mà. Posteriorment, va fer l'esment als empresonats i polítics a l'estranger i, finalment, va convidar tots els visitants a «gaudir dels patis, la música i la nostra gent».
Quan van acabar els discursos, la mezzosoprano Titon Frauca va cantar el Cant dels Ocells mentre els càrrecs electes, el rector de la UdG i el bisbe es feien una foto conjunta. I, quan passaven divuit minuts de les onze del matí, l'alcaldessa es va acomiadar de tothom i va marxar en cotxe cap a Barcelona, en direcció al Parlament, per participar a la sessió d'investidura de Quim Torra. La resta de presents va iniciar una ruta per visitar diferents espais florals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada