divendres, 30 de setembre del 2016

Salvem el Golfet organitza demà al Teatre Municipal de Palafrugell la xerrada «El Golfet, un urbanisme privatitzat»

Imatge recent del xalet, que té les obres suspeses per actuacions que no s´adeqüen a la llicència que li va donar l´Ajuntament
L’entitat empordanesa entrega 2.000 signatures en contra de la construcció del xalet. 
Les firmes són d'adhesió a la denúncia urbanística que l'associació va presentar a l'Ajuntament de Palafrugell. 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 30/09/2016 
Calella de Palafrugell (Baix Empordà).- 

Salvem el Golfet organitza demà al Teatre Municipal de Palafrugell (Baix Empordà) a les sis de la tarda una xerrada, «El Golfet, un urbanisme privatitzat», que comptarà amb la participació de l’exfiscal en cap de la Fiscalia Anticorrupció, Carlos Jiménez Villarejo, i l’advocat de Salvem el Golfet expert en temes urbanístics i ambientals, Eduard de Ribot.
2.000 firmes contra l’edificació al Golfet de Calella
Llegim en la premsa convencional que l’associació Salvem el Golfet va entregar ahir a l’Ajuntament de Palafrugell unes 2.000 firmes de persones que s’adhereixen a la denúncia urbanística que va presentar a la corporació per la construcció de la casa que es fa a la part superior del penya-segat de la cala Golfet a Calella de Palafrugell, cosa que consideren un atemptat visual.
La denúncia demana l’anul·lació de la llicència d’obres atorgada per l‘Ajuntament i l’enderroc de la construcció. De moment, les obres no s’han reprès després de la parada estival --del 15 de juny al 15 de setembre-- ja que l’Ajuntament va suspendre la llicència d’obres atès que la propietat hi havia fet actuacions que no s’hi ajustaven.
Salvem el Golfet considera que, a més de l’impacte ambiental i paisatgístic que provoca la construcció --punt en què fins i tot les autoritats municipals estan d’acord--, hi ha irregularitats en el procediment que vulneren la normativa urbanística. Una posició que s’ha vist reafirmarda amb tres resolucions de la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat de Catalunya, que ha detectat diferents presumptes irregularitats, per les quals ha arribat a demanar a l’Ajuntament que iniciï el procés per anul·lar la llicència d’obres que va concedir la junta de govern local l´1 d’abril de 2014.
L’alcalde de Palafrugell pel PSC –un partit que trontolla a causa dels enfrontaments al PSOE que novament com el març de 1939 provoca una crisi d’Estat, aleshores per l’actitud de Negrín i la seva camarilla i ara, la del grup de Sevilla--, Juli Fernández, que sempre ha defensat la legalitat del que l’Ajuntament va aprovar sobre aquest habitatge, va afirmar que les resolucions de la Generalitat responen a «discrepàncies tècniques» i que alguns dels elements irregulars ja han estat detectats i revisats pels tècnics municipals, com és el cas de l’excés de superfície de la piscina.

Precisament, ahir es van reunir tècnics municipals de Palafrugell i de la Generalitat per parlar d’aquestes divergències. L’alcalde no va fer-ne cap comentari a la premsa convencional perquè van acordar que no es comunicaria res fins que es resolgués el cas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada