dijous, 1 d’abril del 2021

Cristino Nieto

Necrològica de Cristino Nieto apareguda en el periòdic parisenc "Solidaridad Obrera" del 23 d'abril de 1959

Necrològica de Cristino Nieto apareguda en el periòdic parisenc Solidaridad Obrera del 23 d'abril de 1959


 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

L'1 d'abril de 1959 mor a Tarba (Nauts Pirenèus) l'anarcosindicalista Cristino Nieto 

Militant de la CNT-AIT, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. Per sortir dels camps s'allistà en la Legió Estrangera francesa i amb l'Ocupació va ser apressat pels alemanys 

Cristino Nieto: L'1 d'abril de 1959 mor a Tarba (Nauts Pirenèus, Occitània) l'anarcosindicalista Cristino Nieto.  

Militant de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT), en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. Per sortir dels camps s'allistà en la Legió Estrangera francesa i amb l'Ocupació va ser apressat pels alemanys.  

Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista milità en la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili de Pèirahita e Nestalàs (Nauts Pirenèus, Occitània) i en la Federació Nacional de la Indústria Ferroviària (FNIF) de la CNT-AIT en l'Exili.  

Cristino Nieto va morir l'1 d'abril de 1959 a l'Hospital de Tarba i va ser inhumat al cementiri de Pèirahita e Nestalàs. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada