divendres, 29 de març del 2024

Concentració a Girona de protesta de la plantilla de l’empresa DXC Technology

Concentració a Girona de protesta de la plantilla de l'empresa DXC Technology

Quasi el 100% a comarques gironines el seguiment de la vaga els dos primers dies

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL ­Girona (Gavarres, Gironès, comtat de Girona) 29/03/2024.- Llegim al diari El Punt Avui que el passat dijous 21 de març un centenar de treballadors i treballadores de l'empresa DXC Technology, es van concentrar davant de la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona, dins de les mobilitzacions dels set dies de vaga convocats pels sindicats (21 i 22 de març, 29 i 30 d'abril i 3, 4 i 5 de juny). Segons fonts dels sindicats convocants, el seguiment del primer dia de vaga fou de quasi el 100% a comarques gironines.

El segon dia, el divendres 22 de març, van continuar les mobilitzacions i les 1.600 persones que formen la plantilla a Catalunya estaven convocades a una concentració a Barcelona.

El conflicte afecta 120 persones a comarques gironines i unes 7.500 a tot l'Estat. El grup DXC Technology és una empresa multinacional que proporciona serveis informàtics i de gestió de processos a les principals empreses del sector bancari, energètic i administracions públiques de tot l'estat. Alguns dels seus principals clients són: Zurich, Mango, MRW, EDP, Carrefour, Caixabank i la majoria de les empreses de l'IBEX 35.

Actualment, hi ha un conflicte amb la companyia per les pèrdues salarials acumulades a causa de la inflació, de fins al 17% en els últims 3 anys. Fins al moment les propostes presentades per la companyia estan extremadament allunyades de les posicions sindicals.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada