diumenge, 24 de març del 2024

Cadena humana per reclamar més protecció de la desembocadura de la Tordera

Cadena humana per reclamar més protecció de la desembocadura de la Tordera

Reclamen a la ciutadania que encara fa ús de la llacuna i de la barra de sorra de la desembocadura del riu, el respecte i la sensibilitat que mereixen l'espai, i la flora i la fauna que hi són presents

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Blanes (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 24/03/2024.- Llegim al diari El Punt Avui que les portes d'un nou període de migració i nidificació de nombroses espècies d'ocells, un grup blanenc, amb el suport dels Naturalistes del Montnegre i la Tordera, es van trobar ahir dissabte al matí a la platja de s'Abanell de Blanes (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) per reclamar més protecció i respecte pels valors naturals de la desembocadura de la Tordera.

Segons expliquen en un comunicat, havien volgut recordar l'immens valor natural d'aquesta zona humida, etapa fonamental en la migració de moltes espècies d'aus, tant a la primavera com a la tardor, així com el potencial que representa per a la nidificació de moltes altres. Així, de forma simbòlica, van crear una cadena humana per escenificar "el límit que cal tenir present per evitar les molèsties que els humans causen als animals". Per això, reclamen a la ciutadania que encara fa ús de la llacuna i de la barra de sorra de la desembocadura del riu, el respecte i la sensibilitat que mereixen l'espai, i la flora i la fauna que hi són presents. Així mateix, animen els Ajuntaments a persistir i millorar la protecció, i a la Generalitat perquè exerceixi les seves competències i doti dels recursos necessaris per a una gestió més eficients.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada