dimecres, 16 d’agost del 2023

Diversos sabotatges tècnics a la telefonia del Nord-est de Catalunya

Diversos sabotatges tècnics a la telefonia del Nord-est de Catalunya 

L'alcalde de Torroella de Montgrí i l'Estartit, Jordi Colomí, ha dit que es tractava d'atacs "intencionats i premeditats" 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Torroella de Montgrí i l'Estartit (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d'Empúries) 16/08/2023.- Segons TV3, les comunicacions a l'Estartit (Torroella de Montgrí, Baix Ter, Baix Empordà, comtat d'Empúries), sabotejades diumenge amb una radial 

han afectat la telefonia, ràdio i televisió que depenen dels emissors de Rocamaura i de davant de la caserna de la Guàrdia Civil, que encara trigaran mesos ser reparades definitivament.  

Aquest dimecres al matí s'han restablert parcialment les comunicacions que algú va sabotejar diumenge a la nit a l'Estartit. 

El primer atac es va registrar al centre emissor de la muntanya de Rocamaura, on algú va tallar amb una radial el cablejat i va deixar sense servei tots els operadors instal·lats. Després, va baixar fins al nucli de l'Estartit i va fer el mateix amb l'antena situada davant de la caserna de la Guàrdia Civil. Això ha afectat durant tots aquests dies diversos pobles del Baix Empordà, entre els quals hi ha Torroella de Montgrí i l'Estartit. 

Segons ha informat l'Ajuntament, els serveis de ràdio i televisió ja estan en funcionament i les connexions de telefonia amb les principals empreses subministradores també s'han anat restablint. Es preveu que al llarg del dia la majoria d'operadores puguin garantir el servei als seus clients. Tot i això, es tracta d'un restabliment "parcial i provisional" i l'Ajuntament avança que les tasques definitives poden durar "uns mesos". Resulta que els serveis de fibra òptica van quedar fora d'aquesta avaria i això ha permès utilitzar el senyal d'Internet wifi i també fer trucades per Internet. D'altra banda, ha continuat funcionant la xarxa 5G, que permet als mòbils actuar com a punt d'accés a Internet, i tampoc s'ha vist afectada la xarxa municipal Wifi4E. 

De fet, aquests han estat el tercer i quart sabotatge a les comarques gironines en pocs dies. Dijous va ser a Olot i a la Vall de Bianya (la Garrotxa, comtat de Besalú) i el cap de setmana a Avinyonet de Puigventós (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú), segons ha explicat l'alcalde de Torroella i l'Estartit, Jordi Colomí, que també ha dit que es tractava d'atacs "intencionats i premeditats". 

Es dona el cas que durant aquesta època de l'any aquests municipis reben població que està de vacances i, per tant, l'afectació ha estat per a residents i visitants i també per a les activitats econòmiques vinculades al turisme. Atesa la magnitud de la incidència, Colomí va activar el comitè municipal de crisi per avaluar la situació i fer-ne el seguiment. L'Ajuntament ha estat en contacte amb el Govern de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra i les companyies afectades. 

Aquest dimecres, Colomí ha mantingut converses amb la Secretaria de Telecomunicacions i amb la delegació del Govern a Girona per demanar-los la màxima celeritat en la resolució d'aquestes afectacions en plena temporada turística. 

Els Mossos estan investigant les accions de sabotatge, de les quals es desconeixen el mòbil i la intenció, ja que no s'ha produït robatori de materials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada