dijous, 17 d’agost del 2023

Detenen dos individus per l’agressió homòfoba de Salt

Detenen dos individus per l'agressió homòfoba de Salt 

El primer arrestat ja passà pel jutjat i quedà en llibertat provisional sense fiança  

Entre les víctimes hi havia Pau Gàlvez, president del Front d'Alliberament Gai de Catalunya a Girona, que va haver de ser traslladat en ambulància per rebre atenció mèdica 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Salt (Gironès, comtat de Girona) 17/08/2023.- Llegim a VilaWeb que els Mossos d'Esquadra van arrestar dos individus per l'agressió homòfoba del 12 d'agost a Salt (Gironès, comtat de Girona), quan van estomacar tres persones que sortien d'una festa LGBT a La Mirona de Salt. Les víctimes van haver de ser ateses en l'Hospital Santa Caterina de Salt a causa de les lesions. 

L'ObservatoriContra l'Homofòbia va relatar que l'agressió havia estat fora de la sala una vegada ja s'havia acabat la festa, que organitzava l'espai LGBTI Mar C. Llop de Girona. "A l'exterior parlaven tranquil·lament diverses persones vinculades a l'organització de la festa, entre les quals hi havia l'Anna Tortosa, presidenta de la Comissió Unitària 28 de juny, i Pau Gàlvez, president del Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), quan dos nois joves els han proferit insults de caràcter LGBTI-fòbic", van denunciar. 

Tot seguit, diuen, van agredir físicament a tres de les persones, que van ser ferides i van haver de ser ateses a l'hospital. Una de les víctimes va ser Gàlvez, que va rebre un cop de puny i va perdre el coneixement durant uns moments, segons que van relatar testimonis a l'Agència Catalana de Notícies. 

Durant la denúncia de les víctimes, aquestes van reconèixer per fotografia ambdós agressors, segons revela el diari El Punt Avui.   

Ahir tres-cents persones es van concentrar davant la casa de la vila de Salt per a denunciar l'agressió. La mobilització va incloure un "minut de molt de soroll". "Si ens volen callats, ara ens hauran de sentir durant un minut", van dir les i els convocants. 

Els Mossos van arrestar-ne un el 15 d'agost i el segon aquesta matinada 

Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, els Mossos d'Esquadra detenen els dos joves per l'agressió homòfoba a tres persones a la sortida de La Mirona de Salt (Gironès) la matinada del 12 d'agost. Els arrestats tenen 20 i 24 anys i un és veí de Girona i l'altre de Salt. 

A un d'ells el van detenir el 15 d'agost i al segon sospitós aquesta matinada. Precisament ahir, unes 300 persones es van concentrar davant l'Ajuntament de Salt per condemnar l'atac. 

Els fets van passar a quarts de set del matí, quan un grup de persones sortia d'una festa que havia organitzat l'Espai LGTBI Girona a La Mirona. Mentre estaven parlant a fora del local, dos joves els van començar a increpar amb insuls homòfobs i van agredir físicament tres persones activistes LGTBI que hi havia. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada