dijous, 25 de maig del 2023

Luis Andrés Restori

Necrològica de Luis Andrés Restori publicada en el periòdic tolosà "Espoir" del 10 de desembre de 1967

Necrològica de Luis Andrés Restori publicada en el periòdic tolosà Espoir del 10 de desembre de 1967


MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 24 de maig de 1907 neix a Alhabia (Alpujarra almeriense) l'anarquista i anarcosindicalista Luis Andrés Restori 

En el anys vint del segle XX emigrà a Occitània, passant la frontera del Pirineu Oriental, i milità en els grups anarquistes de llengua castellana a l'Estat francès 

Luis Andrés Restori: El 24 de maig de 1907 neix a Alhabia (Alpujarra almeriense, Almeria, Andalusia) l'anarquista i anarcosindicalista Luis Andrés Restori. El seu pare es deia José Andrés i la seva mare, Elvira Restori.  

En el anys vint del segle XX emigrà a Occitània, passant la frontera del Pirineu Oriental, i milità en els grups anarquistes de llengua castellana a l'Estat francès.  

Durant la Guerra Civil de la República Espanyola es mostrà especialment actiu en els comitès de suport antifeixista, organitzant festes, rifes i subscripcions populars en favor del moviment llibertari en lluita.  

Es guanyava la vida com a obrer polidor.  

Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista milità en la Federació Local d'Albi (Albigés, Tarn, Miègjorn Pirenèus, Occitània) de la Confederació Nacional del Treball en l'Exili (CNT-AIT) i en Solidaritat Internacional Antifeixista (SIA).  

Luis Andrés va morir el 18 d'octubre de 1967 a l'Hospital d'Albi i fou inhumat l'endemà. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada