diumenge, 8 de gener del 2023

El PACMA exigeix incloure els gossos de caça a la llei de protecció animal

EuropaPress 4903947 concentració contra llei benestar animal

El PACMA exigeix incloure els gossos de caça a la llei de protecció animal 

El partit animalista ha reclamat que la nova normativa també protegeixi els gossos de caça, guarda i altres activitats específiques 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 08/01/2023.- Un grup de persones, acompanyades dels seus gossos, la majoria galgos que van ser adoptats quan estaven en males condicions, han protestat contra la nova llei de protecció animal promoguda pel PSOE davant de la seu de la Subdelegació del Govern espanyol a la ciutat de Girona. Han denunciat que l'esmena, que es va aprovar al Congrés de Diputats amb el suport del PP, Vox, Ciutadans i PNB, no inclou els gossos de caça, guarda i altres activitats específiques i han demanat ampliar la llei perquè també els protegeixi. 

El Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA) ha convocat concentracions simultànies a 27 ciutats de l'Estat espanyol. Al principat de Catalunya, s'han organitzat a Girona i a Barcelona. "Creiem que tenen el mateix dret els gossos de cacera, que els que són mascotes", ha dit Isabel Ramos, afiliada del partit animalista. 

La nova normativa endurirà les penes per maltractament, venda i sacrifici, però exclou els gossos de caça, guarda i altres activitats. Ramos ha criticat que "quan acaba la temporada de cacera, els caçadors es desprenen d'ells de qualsevol manera, els pengen, els abandonen…". Aquesta és una pràctica que el partit vol aturar endurint la llei. 

Concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona 

Aquest diumenge, un centenar de persones -convocades pel partit animalista PACMA- s'han concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona per demanar que el Govern espanyol torni a incloure els gossos de caça dins de la nova llei de protecció dels animals i que no quedi limitada als animals domèstics. 

De fet, si tirés endavant, quedarien fora de la protecció tots els gossos que facin algun tipus d'activitat, com els gossos policia, de l'Exèrcit, els d'assistència, els guia, de caça i els pastors. Una altra de les controvèrsies és l'exclusió també de les activitats taurines en la normativa, perquè es consideren un bé immaterial i patrimonial cultural. També els destinats a la investigació i experimentació. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada