divendres, 2 de desembre del 2022

Nova acció judicial contra l'Ajuntament de Begur

Nova acció judicial contra l'Ajuntament de Begur 

"Sol·licitarem l'enderroc de tot allò edificat i la restauració de tot el medi natural afectat" 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Begur (Baix Ter, Baix Empordà, comtat de Girona) 02/12/2022.- Comunicat de SOS Costa Brava, titulat Nova acció judicial contra l'Ajuntament de Begur. Llegim:  

El passat mes de febrer vam presentar davant de l'Ajuntament de Begur una denúncia urbanística per les obres de la Pedrera de s'Antiga juntament amb Ecologistes en Acció de Catalunya i Salvem Begur. 

Malgrat haver transcorregut més de 8 mesos, l'Ajuntament de Begur no ha tramitat ni contestat cap de les tres denúncies presentades contra aquestes obres, fet que indica una manifesta infracció que afecta a totes les administracions de contestar i tramitar les denúncies urbanístiques. 

Per aquesta raó, hem decidit demanar al Jutjat Contenciós Administratiu de Girona que depuri les responsabilitats en què s'ha incorregut per part dels responsables polítics i els funcionaris de l'Ajuntament que no han tramitat ni donat resposta a cap de les denúncies presentades. 

Així mateix, impugnarem indirectament el POUM de Begur del 2003 i el Pla Parcial del Paratge de s'Antiga per haver classificat els terrenys com a sòl urbanitzable en contra dels Informes del Departament de Medi Ambient de la Delegació Territorial de Girona, malgrat trobar-se parcialment en zona PEIN, tenir naturalesa forestal i existir el deure de restaurar tot l'espai alterat per l'antiga activitat extractiva de la pedrera. 

Amb aquests ja són dos els recursos contenciosos administratius que hem interposat davant dels Jutjats de Girona en relació a la urbanització de la Pedrera de s'Antiga, situada al front costaner entre Sa Riera i Aiguafreda. 

Portar aquests projectes als jutjats és l'única via que tenim per frenar l'urbanisme depredador a Begur que segueix malmetent el seu medi natural, les espècies que hi habiten i molts sectors i terrenys situats en espais que haurien d'estar dotats de protecció especial.  

Per tot això, sol·licitarem l'enderroc de tot allò edificat i la restauració de tot el medi natural afectat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada