dimecres, 7 de desembre del 2022

La Regió Sanitària de Girona registra un fort augment de casos de grip i ingressos per covid-19

La Regió Sanitària de Girona registra un fort augment de casos de grip i ingressos per covid-19 

Un dels canvis més preocupants és l'augment del nombre de persones ingressades amb coronavirus-19 en llits convencionals, ja que actualment n'hi ha 63, fet que suposa 15 més que la setmana anterior amb un increment del 31% 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 07/12/2022.- Llegim al Diari de Girona que el conjunt d'infeccions respiratòries agudes (IRA) continuen creixent al Principat de Catalunya i, també, a la Regió Sanitària de Girona. La darrera setmana han pujat un 5,94% més. Tot i que encara estan en nivells epidèmics baixos, amb una taxa de 859 afectats per 100.000 habitants, se situa ja molt a prop del nivell moderat. En total, s'han registrat 7.617 casos d'IRA davant dels 7.190 de la setmana anterior.  

Entre els virus respiratoris circulants en aquest moment, el més freqüent és ara la grip; seguit pel VRS, que causa la bronquiolitis; el rinovirus, que causa el refredat comú i que encapçalava la llista la setmana passada i el SARS-Cov-2. 

Segons aquest balanç setmanal, la incidència de la grip augmenta «dràsticament», la del VRS ha iniciat previsiblement el primer descens del pic epidèmic i la incidència del rinovirus i el covid-19 estan en «lleu descens». 

L'estimació de la taxa setmanal global de covid-19 és de 92 per cada 100.000 habitants davant dels 104 de la setmana anterior i la variant òmicron representa gairebé el 100% de les mostres seqüencials, amb predomini de la subvariant BQ.1. 

Un dels canvis més preocupants és l'augment del nombre de persones ingressades amb coronavirus-19 en llits convencionals, ja que actualment n'hi ha 63, fet que suposa 15 més que la setmana anterior amb un increment del 31%. El 78% d'aquests ingressos són de persones de més de 60 anys. D'altra banda, els crítics a l'UCI es mantenen pràcticament estables amb tres pacients.  

Pel que fa a la grip, els casos continuen augmentant. La incidència ha crescut de 52 a 75 casos per 100.000 habitants. Respecte al nombre de casos, en una setmana s'ha passat de 463 a 663, amb un creixement del 43%. L'augment es registra en totes les edats i es manté la tendència observada de la setmana anterior de pic epidèmic precoç, de 3-4 setmanes, en relació amb altres temporades. 

Tot i així, la majoria de casos es concentren en la població de menys de 60 anys, amb un total de 614 casos. El Departament de Salut n'ha registrat 241 en la població de 5 a 14 anys i 200 en la població de 15-44. Aquests dos col·lectius d'edat sumen més de la meitat del total de casos. 

La cobertura de la vacunació contra la covid-19 al Principat de Catalunya continua augmentant, arribant al 74% en els majors de 80 anys, i al 51% si comptem totes les persones de 60 anys o més. La cobertura de vacunació antigripal és molt semblant: d'un 69% en els majors de 80 anys i un 49% si comptem totes les persones de 60 anys o més. 

El Principat de Catalunya registra xifres similars a la Regió Sanitària de Girona amb la mateixa dinàmica de creixement de la grip i descens del covid-19, tot i que també augmenten els pacients ingressats per coronavirus-19. Respecte a la bronquiolitis també hi ha una lleugera davallada però la circulació del VRS encara és alta. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada