divendres, 2 de desembre del 2022

El Govern francès manté tancats passos fronterers secundaris entre municipis del Pirineu català

El Govern francès manté tancats passos fronterers secundaris entre municipis del Pirineu català 

La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea del Govern de la Generalitat, Meritxell Serret, ha expressat la seva "perplexitat" davant dels fets 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Rabós d'Empordà (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada) 02/11/2022.- Llegim a La República.Cat que el Govern francès manté tancats passos fronterers secundaris entre municipis del Pirineu català, con el pas del coll de Banyuls. Aquest tancament, amb grans rocs, ha provocat la "perplexitat" de la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea del Govern de la Generalitat, Meritxell Serret.   

Serret ha expressat la seva indignació durant el 40è Consell Plenari de la Comunitat de Treball dels Pirineus que s'ha celebrat aquest dimecres a Gipuzkoa (País Basc).  

Per a la consellera, en una Europa que "a ulls del Govern" hauria de ser "cada vegada més integrada i solidària", aquesta xarxa territorial "afavoreix la permeabilitat" i "esborra les fronteres físiques". "Protagonitzem un rol estratègic que és moment d'enfortir en el complex marc actual de l'Europa que volem", ha insistit Serret. 

La representant del Govern de la Generalitat ha participat en una reunió de la qual també han pres part el lehendakari basc Iñigo Urkullu, que presideix actualment l'organisme; Yann Hélary, en representació del Consell Regional d'Occitània; Ana Ollo Hualde, consellera de Relacions Ciutadanes del Govern de Navarra; Maria Ubach Font, presidenta de l'Organisme Andorrà de Cooperació Transfronterera i ministra d'Afers Exteriors del govern d'Andorra, i Alain Rousset, president del Consell Regional de Nova Aquitània. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada