dijous, 1 de desembre del 2022

Diverses entitats tornen a portar l’Ajuntament de Begur als tribunals i impugnen la llicència d'obres a la pedrera de s'Antiga

Diverses entitats tornen a portar l'Ajuntament de Begur als tribunals i impugnen la llicència d'obres a la pedrera de s'Antiga 

Denuncien que l'Ajuntament no ha tramitat ni respost la denúncia urbanística interposada fa vuit mesos 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Begur (Baix Ter, Baix Empordà, comtat de Girona) 01/12/2022.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, diverses entitats han tornat a portar l'Ajuntament de Begur (Baix Ter, Baix Empordà, comtat de Girona) als tribunals per les obres a la pedreres de s'Antiga. Segons informen en un comunicat, Ecologistes en Acció de Catalunya, SOS Costa Brava i Salvem Begur han presentat un recurs contenciós administratiu per impugnar la llicència d'obres atorgada i que permet la construcció d'habitatges nous "en aquest paratge de gran valor natural". 

Des de les entitats asseguren que no tenen més remei que recórrer a la via judicial per intentar aturar el projecte perquè l'ajuntament no ha respost ni tramitat la denúncia urbanística interposada fa vuit mesos. 

Amb aquest, ja són dos els recursos contenciosos administratius que les entitats han interposat en relació a la urbanització de la pedrera de s'Antiga, situada al front costaner entre Sa Riera i Aiguafreda. El primer recurs va tenir lloc al 2019, quan van denunciar la construcció dels primers habitatges. Ara, les entitats ecologistes impugnen la llicència d'obres concedida per l'ajuntament avalant la construcció d'habitatges nous. 

Les tres entitats asseguren que portar els casos als tribunals és "l'única via" per "intentar frenar l'urbanisme depredador del municipi de Begur, que segueix malmetent el seu medi natural, les espècies que hi havia (algunes de protegides) i molts sectors i terrenys que haurien d'estar dotats de protecció especial". Per això, insisteixen que sol·licitaran també l'enderroc de tot allò ja edificat i que es restauri tot el medi natural afectat. 

Ecologistes en Acció de Catalunya, la Federació SOS Costa Brava i la plataforma local Salvem la Costa Begur critiquen al comunicat que l'Ajuntament no ha tramitat ni respost la denúncia urbanística contra la pedrera de s'Antiga que van interposar el febrer passat. Un document que, segons els ecologistes, recollia totes les "irregularitats" relacionades amb aquestes obres, com la "requalificació irregular" dels terrenys per passar de sòl no urbanitzable a urbanitzable amb un potencial de 24 habitatges, l'afectació parcial d'espai protegit o l'impacte visual i paisatgístic "incompatible amb els valors naturals". 

Davant el silenci de l'Ajuntament, les tres entitats remarquen que també demanaran al jutjat que "depuri les responsabilitats administratives" en les que hagin pogut incórrer els responsables polítics i els funcionaris de l'Ajuntament que no han tramitat ni donat resposta a cap de les denúncies presentades. 

Així mateix, les tres entitats també impugnaran indirectament el POUM de Begur del 2003 i el Pla Parcial del Paratge de s'Antiga per haver classificat els terrenys com a sòl urbanitzable "en contra dels Informes del Departament de Medi Ambient de la Delegació Territorial de Girona, malgrat trobar-se parcialment en zona PEIN, tenir naturalesa forestal i existir el deure de restaurar tot l'espai alterat per l'antiga activitat extractiva de la pedrera". 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada